Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Naháňačka v centre Prahy: FOTO Vodič Porsche mlel z posledného, zastavil ho až policajný rám

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRAHA – Počas štvrtkového večera zažili českí policajti naháňačku ako z akčného filmu. Ulicami hlavného mesta sa rútilo mohutné športové vozidlo, ktorého vodič odmietol zastaviť. Prešiel niekoľkými tunelmi, až ho napokon zastavilo špeciálne upravené policajné auto.

archívne video

Útočník na pražskej stanici ohrozoval ľudí horiacimi novinami (Zdroj: Policie České republiky)

Českí policajti v Prahe mali vo štvrtok večer 22. februára plné ruky práce. Pri bežnej cestnej kontrole na Modranskej ulici chceli skontrolovať vodiča čierneho Porsche Cayen. Ten však odmietol zastaviť a navyše dupol na plyn. 

Cestná kontrola 

Začala sa policajná naháňačka. "Vodič osobného vozidla nedbal na výzvy na zastavenie pri bežnej cestnej kontrole. Namiesto toho poriadne pridal a snažil sa utiecť," povedal pre Novinky hovorca polície Jan Rybanský. Vodič mal podľa neho unkať cez Barrandovský most, Zlíchovský tunel, tunelmi Mrázovka a Strahov. 

"Prišiel až na pražskú Letnú, kde ho v ulici Milady Horákovej, blízko križovatky s ulicou Kamenická, policajti prinútili zastaviť. Hliadka využila policajný rám na svojom služobnom vozidle," pokračoval policajný hovorca.

Vedel, prečo nezastavil

Lustráciou zadržaného vodiča policajti zistili, že má vyslovený platný zákaz riadiť vozidlo a na jeho osobu je vydaný príkaz na dodanie do výkonu trestu. "Dychová skúška na alkohol bola negatívna, testu na drogy sa vodič odmietol podrobiť," doplnil Rybanský. Na pražskej Letnej bola po násilnom zastavení osobného auta na niekoľko hodín prerušená doprava, ktorá postihla aj niektoré linky električiek. Prípad je naďalej v štádiu vyšetrovania. 

Viac o téme: Cestná kontrolaPrahaLetnáČeská republikaKrimiPolicie ČRPorsche Cayen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu