Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Šokujúce VIDEO z Ruska: Inteligentnej električke zlyhali brzdy! Na priechode vrazila do ľudí

(Zdroj: Telegram/Прокуратура г. Санкт-Петербурга)

PETROHRAD - V Petrohrade zrazila niekoľko osôb na priechode pre chodcov „inteligentná“ električka, ktorá by sa mala zastaviť, keď sa na koľajniciach ocitnú ľudia, uviedol portál Meduza. Polícia podľa neho informovala o troch zranených, podľa iných zdrojov sú zranení štyria. Ruská prokuratúra zverejnila videozáznam nehody.

Polícia uviedla, že vodičovi električky zlyhali brzdy. Podľa viacerých médií išlo o električku s retro dizajnom, ktorý má pripomínať električky z 50. a 60 rokov. Tieto prostriedky petrohradskému dopravnému podniku začal až vlani dodávať ruský výrobca Uralvagonzavod.

 


Správa Petrohradu predtým informovala, že tieto „smart električky“ disponujú moderným bezpečnostným systémom, vyvinutým na základe ruskej technológie Cognitive Pilot. Tá je určená pre autonómne dopravné prostriedky a založená na umelej inteligencii. Táto technológia má napríklad sledovať stav vodiča a sama zastaviť električku, „ak vodič stratí sústredenie alebo ak sa na koľajniciach ocitnú ľudia či predmety“.

Viac o téme: ElektričkaNehodaPetrohrad
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu