Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Muž sa druhý raz narodil: VIDEO Pád z útesu bol len začiatok! Nasledovali chvíle ako zo zlého sna

Polícia v Kalifornii zachránila muža, ktorý po havárii na útese dva dni čakal na pomoc
Polícia v Kalifornii zachránila muža, ktorý po havárii na útese dva dni čakal na pomoc (Zdroj: facebook/CHP - Coastal Division Air Operations )

BIG SUR – Američan, ktorý pracoval v miestnom penzióne v Kalifornii, mal z obrovské šťastie, ktoré sa náhle zmenilo na boj s časom. Vozidlo, ktoré šoféroval, najprv spadlo z útesu, no on akoby zázrakom prežil. Najhoršie chvíle však ešte len nasledovali. Záchrana dlho nechodila.

archívne video

Útočník na pražskej stanici ohrozoval ľudí horiacimi novinami (Zdroj: Policie České republiky)

Nemenovaný zamestnanec penziónu Post Ranch Inn v Big Sur odišiel po dennej šichte domov. Úsek cesty poznal dokonale, no napriek tomu ho vystrašilo, keď sa zrazu pred ním zjavil jeleň. Ako informuje Daily Mail, šofér v tej chvíli strhol volant. V tom čase sa však nachádzal vo veľmi nebezpečnom úseku. Auto sa zrútilo cez útes, niekoľkokrát sa prevrátilo a skončilo na streche. 

Pátranie 

Nemenovaný muž túto nehodu prežil len zázrakom. Incident sa odohral v nedeľu 25. februára niečo po 23:30. V tom čase ho videli kolegovia, ako opúšťal penzión. Domov však už neprišiel. Cez útes sa zrútil aj s autom niekde medzi Big Sur a Monastery Beach. Takéto hlásenie dostala aj Kalifornská diaľničná polícia (California Highway Patrol - CHP). 

Po nezvestnom však nezačali pátrať hneď. Polícia vyslala svoj tím až v stredu popoludní 27. februára, teda po dvoch dňoch. Napokon až helikoptéra CHP začala prehľadávať zráz pod diaľnicou, kde sa vodič stratil. Keď policajti preleteli ponad Hurricane Point, zbadali vozovku a nedotknutú pláž. Zdola na nich mával s provizórnou vlajkou hľadaný muž. Auto, ktoré skončilo až dole pri pobreží, spadlo tak nešťastne, že ho celé zakrývala zeleň. Z výšky ho nebolo možné spozorovať. Muž musel padať v aute viac ako 120 metrov.

Nedostupný terén 

Šéf hasičov z Big Sur Matt Harris bol prvý, kto sa k mladíkovi dostal. "Použili sme laná. Väčšinu cesty som sa len predieral húštinou, ale musel som sa tam dostať," povedal s tým, že z pláže sa nedalo priamo dostať k miestu nehody. Po úspešnej záchrane vytiahli muža na diaľnicu, kde si ho prebrali záchranári. Napokon ho museli z dôvodu ďalších potrebných vyšetrení presunúť helikoptérou do Natividad Medical Center v Salinas. Hľadaný nemenovaný muž utrpel stredne ťažké zranenia.

Viac o téme: Záchranná akciaKaliforniaUSAKrimiHurricane PointCalifornia Highway PatrolCHP
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu