Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Česká polícia v pohotovosti! Muž chcel ísť so samopalom na Úrad vlády: VIDEO Okamžitý zásah

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: X/Policie ČR)

PRAHA - Hrozilo ďalšie krviprelievanie? Českí policajti zachytili cez víkend vyhrážky na sociálnej sieti, kde sa muž vyhrážal, že sa pridá k pondelkovému protestu poľnohospodárov v Prahe a so samopalom pôjde na Úrad vlády. Polícia ho zadržala. Pri domovej prehliadke u neho našli nelegálne držaný samopal so zásobníkmi s ostrým strelivom. Zadržaný je podozrivý z viacerých trestných činov a hrozí mu až desať rokov väzenia, uviedla polícia na sieti X.

Policajný zásah v Česku! Muž sa vyhrážal, že pôjde so samopalom na Úrad vlády (Zdroj: X/Policie ČR)

"Kriminalisti z odboru extrémizmu a terorizmu pražskej polície zachytili cez víkend vyhrážku na sociálnej sieti. Pisateľ na nej avizoval, že keď pôjdu protestujúci so poľnohospodárskou technikou do Prahy, pridá sa so samopalom a pôjde s ním na Úrad vlády ČR," uviedli policajti.

Podozrivého zadržala zásahová jednotka pražskej polície v nedeľu popoludní. "Pri následnej domovej prehliadke bol nájdený nelegálne držaný samopal vzor 58 v plne automatickej verzii so zásobníkmi s ostrým strelivom," dodali policajti. Muž skončil v policajnej cele. Kriminalisti podali prokuratúre podnet na jeho vzatie do väzby.

Česká polícia v pohotovosti!
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: X/Policie ČR)

Viac o téme: ČeskoTerorizmusProtest poľnohospodárov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu