Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Švédsko zadržalo štyri osoby podozrivé z prípravy teroristických činov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ŠTOKHOLM - Švédska tajná služba SÄPO vo štvrtok oznámila, že v Štokholme zatkla štyri osoby podozrivé z prípravy teroristických činov súvisiacich s "násilným islamistickým extrémizmom".

Štvoricu zadržala SÄPO v spolupráci so švédskou políciou pri operácii v hlavnom meste a jeho okolí, v rámci ktorej prehľadala viacero lokalít. Zadržané osoby sú podozrivé z prípravy teroristických a ďalších trestných činov, ako aj z porušenia zbrojnej legislatívy s priťažujúcimi okolnosťami.

Násilný islamský extrémizmus

"Prípad sa týka násilného islamistického extrémizmu," uviedla ďalej SÄPO s tým, že kauza má prepojenie s organizovaným zločinom. Zadržania potvrdila v samostatnom vyhlásení aj švédska prokuratúra s tým, že vyšetrovanie vedie prokurátor z bezpečnostného oddelenia.

Večerník Expressen citoval miestnych obyvateľov tvrdiacich, že pri pri policajnom zásahu v budovách na južnom predmestí Štokholmu počuli niekoľko hlasných rán. Noviny uviedli, že polícia zrejme použila tzv. omračujúce granáty, keď vtrhla do priestorov tamojšej islamskej organizácie v obci Tyresö na predmestí Štokholmu.

Viac o téme: Teroristický činŠvédskoŠtokholm
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu