Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Agresor na pražskej stanici: VIDEO Ľudí ohrozoval horiacimi novinami, NAPADOL aj ženu!

Agresor na pražskej hlavnej stanici ohrozoval ľudí horiacimi novinami. Potom napadol ženu a chcel jej ukradnúť kabelku
Agresor na pražskej hlavnej stanici ohrozoval ľudí horiacimi novinami. Potom napadol ženu a chcel jej ukradnúť kabelku (Zdroj: Policie České republiky)

PRAHA – Pred pražskou hlavnou stanicou sa koncom januára odohrala situácia, ktorá mohla skončiť s oveľa vážnejšími následkami. Neznámy útočník začal vyskakovať do ľudí s horiacimi novinami a päsťami. Neskôr sa dokonca pokúsil o krádež kabelky, ktorú chcel jednej žene strhnúť priamo z ramena. Incident bol nahlásený na polícii.

archívne video

Tibor Gašpar sa vyjadril k potenciálnym zmenám v Národnej kriminálnej agentúre (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Koncom januára tohto roku došlo pred hlavnou stanicou v Prahe na Vrchlického ulici k veľmi netradičnému incidentu. Istý útočník zapálil noviny a z ničoho nič začal vyskakovať do okoloidúcich, pričom ich držal v ruke pred sebou. Keď mu zhoreli, pokračoval v ohrozovaní verejnosti, keď skákal do ľudí päsťami. Informuje o tom Policie České republiky.

Napadol ženu

Ani to však nebolo všetko. Útočník dokonca jednu okoloidúcu zrazil k zemi a chcel jej priamo z ramena ukradnúť kabelku. Zachránil ju rýchly zásah niekoľkých ľudí, ktorí celú situáciu pozorovali. Nakoniec sa im ho podarilo odohnať. Vyčíňanie neznámeho muža bolo nahlásené na polícii. 

Útočník na pražskej stanici ohrozoval ľudí horiacimi novinami (Zdroj: Policie České republiky)

Podľa policajnej správy išlo o cudzinca (43): "Okolo ôsmej hodiny rannej, na chodníku vedúcom od ulice Bolzanova smerom k vlakovej stanici, ohrozoval česky hovoriaci cudzinec mladú ženu najprv s horiacimi novinami a potom začal napádať náhodných okoloidúcich," uvádza hovorca českej polície Richard Hrdina s tým, že keď útočníkovi noviny zhoreli, začal bezdôvodne na všetkých okolo útočiť päsťami. 

Skončil na psychiatrii

"Jednu z prechádzajúcich žien sa pokúsil stiahnuť k zemi za vlasy a následne jej ukradnúť kabelku. To mu našťastie nevyšlo a ušiel," dodal hovorca. Po nahlásení incidentu spustila polícia pátranie. Muža sa im po krátkej chvíli podarilo zadržať. "V súčasnej dobe je zaistený na psychiatrii, pričom vyšetrovatelia pátrajú po ďalších osobách, ktoré ohrozil," uvádza polícia s tým, že hľadá aj ďalších svedkov. Obvinený muž je podozrivý zo spáchania trestného činu krádeže a výtržníctva. V prípade odsúdenia mu podľa českých zákonov hrozí desať rokov za mrežami.

Viac o téme: útočníkAgresorPrahaČRPolicie ČRNapadnutieŽenaKrimiHoriace noviny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu