Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Neznámi útočníci v Čade uniesli poľskú lekárku: Ozbrojenci prepustili jej kolegyňu z Mexika

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

N'DJAMENA - Ozbrojení útočníci na juhu afrického štátu Čad v piatok uniesli poľskú lekárku, ktorá tam pôsobila v nemocnici vedenej organizáciou Caritas. Jej zadržanú kolegyňu z Mexika únoscovia prepustili. Agentúru AFP o tom v nedeľu informovala miestna guvernérka.

Únos sa odohral v nemocnici sv. Michala v meste Dono Manga asi 400 kilometrov juhovýchodne od hlavného mesta N'Djamena. Nateraz sa k nemu nikto neprihlásil. V regióne však v poslednom čase zaznamenali niekoľko podobných prípadov. Po lekárke pátrajú čadské i francúzske jednotky. Poľské konzulárne úrady sú v kontakte s lekárkinou rodinou.

archívne video

Auto, v ktorom mala byť 22-ročná Soňa údajne unesená (Zdroj: Topky/Ján Zemiar, Maarty)

Guvernér provincie Tandjilé Ildjima Abdramanová pre AFP uviedla, že lekárku uniesli dvaja ozbrojení muži, ktorým pomáhal ďalší muž vydávajúci sa za pacienta. Na únos využili neprítomnosť vojenských strážcov, ktorí sa práve zúčastňovali na piatkových modlitbách. Podľa guvernéra sa k únoscom pridal ešte štvrtý muž. Páchatelia ušli z miesta činu na motorkách, pričom Mexičanku zakrátko prepustili. Mexická lekárka neskôr vypovedala, že únoscovia im nechceli ublížiť, keďže im zrejme išlo o výkupné.

Viac o téme: PrepustenieKolegyňaPoľskoMexikoúnosČadPoľská lekárka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu