Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Muža podozrivého z útoku na stanici Gare de Lyon v Paríži opäť vzali do väzby

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PARÍŽ - Muž podozrivý zo sobotňajšieho útoku nožom na parížskej železničnej stanici Gare de Lyon je opäť vo vyšetrovacej väzbe. Podľa denníka Le Parisien to v nedeľu oznámila parížska prokuratúra.

Podozrivú osobu zadržali policajti v sobotu ráno krátko po útoku nožom, ktorý si vyžiadal troch zranených.Muža následne vzali do vyšetrovacej väzby, z ktorej ho však v sobotu večer formálne prepustili, aby mohol byť hospitalizovaný v psychiatrickej liečebni. Jeho stav bol totiž podľa lekárov "nezlučiteľný s opatrením obmedzujúcim pohyb".Denník Le Parisien s odvolaním sa na svoje zdroje informoval, že 32-ročný zadržaný má psychické problémy.

Policajti u neho našli aj antipsychotické a antiepileptické lieky, ako aj objednávací lístok na konzultáciu v psychiatrickej nemocnici v talianskom meste Turín. Muž bol v psychiatrickej ambulancii sledovaný takmer sedem rokov a bol aj hospitalizovaný.Podozrivý je malijskej národnosti s povolením na pobyt v Taliansku vydaným v roku 2019.Podľa denníka Le Parisien muž už pri zatýkaní policajtom spontánne povedal, že chce "zabíjať ľudí". O prípadnom náboženskom motíve svojho činu sa nezmienil.

Vyšetrovateľom povedal, že 1. februára pricestoval vlakom z Talianska do Francúzska práve preto, aby "spáchal svoj čin".Jeho útok na jednej zo siedmich veľkých železničných staníc a hlavných cestovných uzlov vo francúzskom hlavnom meste si vyžiadal troch zranených. Jeden z nich je stále v ohrození života, doplnil Le Parisien vo svojej správe z nedele.Parížska prokuratúra začala útok na železničnej stanici Gare de Lyon vyšetrovať ako pokus o vraždu. Kauzou sa však zaoberá aj protiteroristická prokuratúra.

Viac o téme: Väzbaútok MužGare de Lyon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu