Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Prezidentka sa presunula do San Francisca: Radnicu majú vysvietiť v národných farbách Slovenska

Na snímke primátorka San Francisca London Breed (vľavo) a prezidentka SR Zuzana Čaputová počas stretnutia na radnici v San Franciscu Zobraziť galériu (4)
Na snímke primátorka San Francisca London Breed (vľavo) a prezidentka SR Zuzana Čaputová počas stretnutia na radnici v San Franciscu (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

SAN FRANCISCO - Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa presunula vo štvrtok z Kanady do USA. V San Franciscu ju privítala primátorka mesta London Breed. Spoločne vztýčili na radnici slovenskú vlajku. Budovu tiež vo štvrtok večer (1. 2.) miestneho času vysvietia v národných farbách Slovenska.

"Vo štvrtok tu má Slovensko svoj deň. Vztýčili sme spoločne slovenskú vlajku a večer bude radnica vysvietená slovenskými farbami. Som veľmi rada, lebo je to aj odkaz domov, že Slovensko je tu rešpektovanou krajinou a ľudia, ktorí tu žijú, nám robia dobré meno," povedala slovenská hlava štátu.

aktuálne video

Slovensko je v USA rešpektovanou krajinou, tvrdí prezidentka Zuzana Čaputová (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Čaputovú ešte vo štvrtok čaká podujatie Slovaks meet Slovaks, na ktorom sa stretne podnikateľská delegácia s komunitou Slovak PRO. "Zúčastnila som sa stretnutia slovenských profesionálov, teda ľudí, ktorí žijú v USA, úspešne tu podnikajú, sú vedcami, expertmi, učia na univerzitách. Sú v podstate asi najúspešnejší Slováci v USA a stretli sa s našou biznis delegáciou a som tomu rada, lebo sa tu otvárajú nové možnosti spolupráce," priblížila prezidentka. Slovensko je podľa nej otvorená ekonomika a Slováci musia mať otvorené mysle na spoluprácu a kontakty.                

Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová (uprostred) počas podujatia Slovak meet Slovaks - stretnutie prezidentky s podnikateľskou delegáciou a komunitou Slovak PRO v San Franciscu
Zobraziť galériu (4)
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová (uprostred) počas podujatia Slovak meet Slovaks - stretnutie prezidentky s podnikateľskou delegáciou a komunitou Slovak PRO v San Franciscu  (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Pracovná cesta slovenskej hlavy štátu bude pokračovať v piatok (2. 2.) otvorením biznis fóra. Zavíta aj na Univerzitu Stanford, kde vystúpi s príhovorom na tému 35 rokov od pádu železnej opony. Na univerzite tiež absolvuje obed so slovenskými študentami. Neskôr spolu s podnikateľskou delegáciou navštívi v Silicon Valley centrálu spoločnosti Google a stretne aj s jej vedením. Pracovnú cestu v USA zakončí Čaputová v Pittsburgu.

Zuzana Čaputová
Zobraziť galériu (4)
Zuzana Čaputová  (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Viac o téme: RadnicaPrezidentkaPresunKanadaSan FranciscoVysvietenieZuzana ČaputováNárodné farby
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu