Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Nemecký automobilový gigant Volkswagen plánuje nové veľké investície v Brazílii

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Melissa Erichsen/dpa)

SAO PAULO - Nemecký automobilový gigant Volkswagen (VW) plánuje do roku 2028 investovať v Brazílii zhruba 16 miliárd realov (2,99 miliardy eur), čo je viac ako dvojnásobok pôvodne plánovanej investície 7 miliárd BRL do roku 2026.

Brazílska divízia Volkswagenu oznámila najnovšie investičné plány v piatok (2. 2.) neskoro večer.Koncern Volkswagen plánuje do roku 2028 uviesť na brazílsky trh 16 nových modelov vrátane hybridných a plne elektrických vozidiel.Volkswagen "bol značkou, ktorá v roku 2023 najviac vzrástla v objeme predaja a minulý rok viedla v Brazílii v najdôležitejších segmentoch SUV a osobných automobilov," povedal generálny riaditeľ brazílskej divízie Volkswagen do Brazil Ciro Possobom."Teraz Volkswagen znovu potvrdzuje svoju dôveru v Brazíliu," povedal Possobom.

Nemecký automobilový gigant Volkswagen
Zobraziť galériu (2)

Nové modely zahŕňajú pick-up, ktorý sa má vyrábať v závode VW v Sao José dos Pinhais a ďalší model vozidla, ktoré sa má kompletne vyrábať v Brazílii v továrni v Taubaté. Nový motor pre hybridné vozidlá sa má vyrábať v závode v Sao Carlos.Podľa Possoboma investície sa spočiatku sústredia na projekty na dekarbonizáciu štyroch závodov Volkswagenu v Brazílii.

Predaj Volkswagenu v Brazílii vlani vzrástol o 29,5 % na 345.039 vozidiel. S trhovým podielom na úrovni 15,8 % je tak Volkswagen dvojkou na trhu v tejto juhoamerickej krajine za konkurenčným koncernom Stellantis. VW Polo bolo najpredávanejším autom Volkswagenu v Brazílii v roku 2023.

Viac o téme: AutomobilkaInvestícieVolkswagenBeazília
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu