Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Rakúska prokuratúra sa odvolala proti prevozu Fritzla do bežného väzenia

Josef Fritzl roky väznil v malej pivnici svoju dcéru a splodil s ňou deti.
Josef Fritzl roky väznil v malej pivnici svoju dcéru a splodil s ňou deti. (Zdroj: profimedia.sk)

VIEDEŇ - Rakúska prokuratúra sa odvolala proti rozhodnutiu súdu schváliť prevoz Josefa Fritzla z psychiatrickej liečebne do bežného väzenia. Oznámil to vo štvrtok krajinský súd v meste Krems a rozhodovať o odvolaní bude súd vo Viedni. Informuje agentúra AP.

Krajinský súd v Kremse minulý týždeň schválil prevoz Fritzla z psychiatrickej liečebne do bežného väzenia pod podmienkou, že počas 10-ročnej skúšobnej lehoty bude musieť pravidelne navštevovať psychoterapiu a podrobovať sa psychiatrickým vyšetreniam.

archívne video

Slováci zobrali Rakúsko útokom: Hodinové kolóny na hraniciach aj pri obchodných centrách! (Zdroj: Tip čitateľa - Katarína)

Súd svoje rozhodnutie zdôvodnil psychiatrickým posudkom, podľa ktorého už Fritzl nepredstavuje nebezpečenstvo pre spoločnosť. Žiadosť o prepustenie z väzby zamietol. Josef Fritzl (88) 24 rokov väznil svoju dcéru Elisabeth v pivnici svojho domu, pravidelne ju znásilňoval a splodil s ňou sedem detí. Jedno z nich zomrelo na neliečenú chorobu. O jeho činoch sa verejnosť dozvedela v apríli 2008. O rok neskôr bol odsúdený na doživotie za znásilnenie, incest, zotročovanie a zabitie z nedbalosti.

Viac o téme: OdvolanieProkuratúraSúd RakúskoJosef FritzlVäzenieLiečebňa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu