Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Ruský prezident udelil trestancovi milosť, aby bojoval na Ukrajine: FOTO Po návrate z bojov exmanželku takto dokaličil!

Bývalý trestanec sa po návrate z vojny vyzúril na vlastnej exmanželke, takto ju dokaličil Zobraziť galériu (2)
Bývalý trestanec sa po návrate z vojny vyzúril na vlastnej exmanželke, takto ju dokaličil (Zdroj: Getty Images)

MOSKVA – Ruský trestanec, ktorý bol omilostený, sa po návrate z Ukrajiny vrátil tak ako mu bolo sľúbené domov. Podľa polície v Čeljabinsku je však teraz vyšetrovaný pre bitku a znásilnenie exmanželky. Niekoľkokrát trestaný Alexander Sviridov bol naposledy za bitku a mučenie svojej ženy odsúdený v roku 2021, v trestaneckej kolónii mal stráviť sedem rokov.

V roku 2023 získal prezidentskú milosť, pretože prisľúbil účasť vo vojne na Ukrajine. Domov sa vrátil v novembri minulého roku po šiestych mesiacoch v boji, informoval regionálny portál 74.RU. „Od konca decembra spísala Jekaterina (žena trestanca pozn. red.) niekoľko výpovedí na polícii proti svojmu bývalému manželovi, ktorý sa vrátil zo zóny špeciálnej vojenskej operácie. Jej podliatiny zdokumentoval aj Úrad súdneho vyšetrovania. Stále sa bojí o svoj život, pretože Alexander sa ju snaží nájsť a vyhráža sa jej. Už týždeň sa schováva v prenajatom byte,“ napísal čeljabinský spravodajský web k prípadu.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 703 (Zdroj: Facebook/Генеральний штаб ЗСУ/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Žena sa priznala, že hoci za ňou manžel prišiel hneď po vojne a znásilnil ju, bála sa a na políciu ešte nešla. Na políciu sa obrátila až vtedy, keď za ňou prišiel druhý krát a zmlátil ju. Web dokonca zverejnil aj fotografie ženy s početnými modrinami. Server oslovil v prípade aj jeho exmanžela, no ten sa bránil a odmietol tvrdenie, že by proti svojej exmanželke použil akékoľvek násilie a označil ju za alkoholičku. „Vykradla mi byt so svojím partnerom, keď som bol na špeciálnej vojenskej operácii,“ sťažoval sa.

V minulosti bol za týranie aj odsúdený. Vtedy v záznamoch stálo, že ženu zbil na ulici keď si zapálila cigaretu alebo ju kopal do brucha, polial pivom a donútil ju ostrihať si vlasy. Jeho agresivita vyústila až do vyhrážok zabitím alebo prísľubom, že sa žena vzdáva vlastného dieťaťa s nožom v ruke. V minulosti bola prezidentská milosť možná iba pod podmienkou šesťmesačných bojov na Ukrajine, ako to bolo v Alexandrovom prípade. Po novom však už trestanci dostávajú iba podmienečné prepustenie a z vojny sa smú vrátiť iba v prípade, že vojna skončí. Prípad je v štádiu vyšetrovania.

Viac o téme: VojnaTrestanecRuskoUkrajina v kríze
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu