Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Talianskom otriasa škandál, aký nemá obdobu! Iba 5-ročného chlapca doma bili a bičovali: Peklo ukončili policajti

Chlapec prežíval hrôzostrašné chvíle, keď ho vlastná matka a teta bičovali s káblami za to, že neposlúchol
Chlapec prežíval hrôzostrašné chvíle, keď ho vlastná matka a teta bičovali s káblami za to, že neposlúchol (Zdroj: X/@Agenzia_Ansa)

CATANIA – Mesto ležiace v autonómnom regióne Sicília sa nevie spamätať z prípadu, ktorý vyplával na povrch. Päťročný chlapec bol bitý a bičovaný vlastnou matkou a tetou do chrbta a nôh za to, že „neposlúchol“.

Prípad je od 14.februára na stole miestnej prokuratúry v Catanii. Na základe dôkazov zatkli 28-ročnú matku a 23-ročnú tetu dieťaťa. Obe pôvodom z Nigérie. Ich zadržanie potvrdil aj vyšetrujúci sudca, ktorý vydal príkaz na predbežné zadržanie oboch osôb, uviedlo talianske Leggo.

V kauze Gorila môže prísť k opätovnému vzneseniu obvinenia (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

Trestné činy sa týkajú zlého zaobchádzania a viacnásobného ublíženia na zdraví s priťažujúcimi okolnosťami. Policajné vyšetrovanie sa začalo na základe oznámenia o týraní, ktoré si všimla vyučujúca aj riaditeľ školy, ktorú chlapec navštevoval.

Maloletý chlapec mal naozaj na tele nevyvrátiteľné známky opakovaného násilia. Bol prevezený na pediatrickú pohotovosť miestnej nemocnice, kde personál potvrdil hlboké rany z pravdepodobného bičovania spôsobené elektrickými káblami. Mučenie tety prebiehalo za prítomnosti matky, ktorá sa jej v tom ani nesnažila zabrániť alebo nahlásiť príslušným orgánom.

Ohavné činy potvrdil aj maloletý chlapec. Povedal, že teta ho niekoľkokrát zbila s čiernym káblom na dobitie elektrického bicykla, ktorý vlastnila jeho matka, pričom povedal, že bol „neposlušný“. Obe ženy čelia podozreniu zo spáchania niekoľkých trestných činov a na verdikt súdu si počkajú vo väzení.

Viac o téme: BičovanieTýranie detíBitka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu