Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Na severe Afganistanu sa zrútilo ruské lietadlo so šiestimi osobami na palube

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

KÁBUL – Ruské súkromné lietadlo so šiestimi osobami na palube sa zrútilo v hornatej oblasti na severe Afganistanu, uviedli v nedeľu miestne úrady. TASR informuje na základe správ agentúr DPA a AP.

Ruský letecký úrad (Rosaviatsija) uviedol, že lietadlo typu Dassault Falcon 10 zmizlo z radarov v sobotu večer. Podľa predbežných informácií boli na jeho palube štyria členovia posádky a dvaja cestujúci. Malé dopravné lietadlo smerovalo zo štátu Goa na východe Indie na Medzinárodné letisko Žukovskij v Moskve, s plánovaným medzipristátím v Uzbekistane. Podľa správ ruských štátnych médií v lietadle cestovali dvaja ruskí manželia.

Archívne video

Lietadlo Ryanair počas pristávania, rolovania a odletu (Zdroj: Ryanair)

Lietadlo zrejme postihla porucha motora, uviedol prostredníctvom sociálnej platformy X hovorca afganského ministerstva informácií Abdul Wahíd Rayan. Pátranie po vraku stroja stále pokračuje a sústreďuje sa na okres Zebak v provincii Badachšán, ktorá leží na hraniciach s Pakistanom, Tadžikistanom a Čínou. Okres Zebak sa nachádza približne 250 kilometrov severovýchodne od afganskej metropoly Kábul.

Predpokladané miesto nárazu bude zrejme ťažko dostupné, pretože sa nachádza v odľahlom horskom teréne a v oblasti vládne tuhá zima, uviedol vo vyhlásení zástupca Talibanu.

Viac o téme: PádLietadloRuskoAfganistan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu