Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Škandálny nahý večierok v Moskve: Raperovi s ponožkou na penise hrozí, že pôjde na front

Raperovi hrozí, že bude musieť narukovať. Zobraziť galériu (6)
Raperovi hrozí, že bude musieť narukovať. (Zdroj: profimedia.sk)

MOSKVA - V decembri sa na titulky novín dostala párty umelcov v Moskve. Teraz má ísť na náborový vojenský úrad mladý raper Vacio, ktorý si na svoj "najlepší" kúsok obliekol len ponožku.

V Rusku vyvolala rozruch párty s mimoriadne sporo oblečenými hosťami z vyššej spoločnosti. Zábery z oslavy zverejnené na internetových sieťach s výrečným mottom „takmer nahí“ sotva oblečených hercov a umelcov v slávnom moskovskom klube Mutabor vyvolali pobúrené reakcie na pozadí čoraz prísnejších morálnych noriem v ruskej spoločnosti.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 684 (Zdroj: Facebook/General Staff of Armed Forces of Ukraine)

Raperovi hrozí, že bude musieť narukovať.
Zobraziť galériu (6)
Raperovi hrozí, že bude musieť narukovať.  (Zdroj: profimedia.sk)

Navyše sa ozvali hlasy, ktoré považovali za obzvlášť dekadentné, že moskovská scéna sa lascívne zabávala, zatiaľ čo vojaci na fronte mrzli v zákopoch a boli zabíjaní. Známy televízny moderátor a propagandista Kremľa Vladimir Solovjov nazval účastníkov večierku „beštiami“ a „odpadom“. Podľa neho nemajú ani potuchy, ako veľmi ich ľudia nenávidia.

Škandálny nahý večierok v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Obrovské pobúrenie medzi obyvateľstvom

Viac ako 20 ruských občanov okrem iného podalo žalobu na organizátorku párty, herečku Anastasiu Ivlejevovú. Hodnota sporu je jedna miliarda rubľov (v prepočte približne desať miliónov eur). Tú má Ivlejevová podľa želania žalobcov darovať organizácii, ktorá podporuje ruský útok na Ukrajinu.

Škandálny nahý večierok v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Viacerí účastníci trojdňových orgií následne prejavili pokoru a ospravedlnili sa ruskému ľudu za svoje lascívne prehrešky. Niektorí sú však teraz zasiahnutí plnou tvrdosťou ruského súdneho systému. 18-ročného rappera Nikolaja Vasilieva alias Vacia zatkli v decembri a okamžite odsúdili na 15 dní väzenia.

Hudobníka, ktorého na večierku videli len s ponožkou na genitáliách, obvinili z „homosexuálnej propagandy“ a „chuligánstva“, uviedla tlačová agentúra Tass. Jeho prípad preto spadá pod zákon zakazujúci „LGBTQ propagandu“, ktorý bol koncom novembra ešte sprísnený zákazom Najvyššieho súdu pre medzinárodné hnutie LGBT.

Škandálny nahý večierok v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Tým sa to však pre neho nekončí, pretože teraz čaká mladého Moskovčana najhorší možný trest. Podľa Alexeja Lobareva, člena ruskej komisie pre verejný dohľad, Vasiliev po odpykaní trestu išiel priamo do vojenskej registračnej a náborovej kancelárie neďaleko stanice metra Belorusskaja, kde dostal predvolanie na 9. januára.

Ďalší podobný prípad

Ruská polícia zadržala speváka skupiny Ščenki (šteniatka) Maxima Tesliho, ktorý sa v nedeľu v petrohradskom klube objavil na scéne iba v ponožke na penise. Informovala o tom agentúra TASS. Podľa niektorých médií si Tesli ponožku pri vystúpení dokonca zložil. 

Speváka Tesliho polícia zadržala v pondelok na petrohradskom letisku Pulkovo, z ktorého chcel odcestovať do Kazachstanu. Zadržaniu podľa ruského nezávislého portálu Mediazona predchádzalo udanie provojnového aktivistu Vitalija Borodina. Ten sa už v minulosti preslávil tým, že udal viac ruských celebrít kvôli ich postoju k ruskej invázii na Ukrajinu.

Borodin zverejnil videozáznam z koncertu na svojom kanáli na platforme Telegram a uviedol, že bude požadovať spevákovo trestné stíhanie. "Tak na tieto šmejdy sa dnes pozerajú naše deti, je to propaganda LGBT," napísal k tomu. Polícia však speváka zatiaľ podozrieva iba z drobného výtržníctva, vyplýva zo správy TASS.

Zadržaný Tesli bol podľa niektorých komentátorov obdivovateľom skôr zadržaného rappera Vacía.

Viac o téme: RaperPolonahíPárty MoskvaVacio
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu