Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Počas novoročného ohňostroja uniesli dve deti: Ich otca napadli a zbili

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

KODAŇ - K únosu dvoch detí vo veku desať a 13 rokov došlo počas silvestrovskej noci v Dánsku neďaleko hraníc s Nemeckom, uviedla v pondelok dánska polícia. TASR informuje podľa agentúry DPA.

Dánski vyšetrovatelia spresnili, že 49-ročného otca detí napadli krátko po polnoci počas sledovania novoročného ohňostroja pred reštauráciou v obci Grasten. Obe deti boli následne prinútené nastúpiť do vozidla. Páchatelia únosu vzápätí ušli na dvoch vozidlách s nemeckými poznávacími značkami. O prípade ako prvý informoval denník Bild. Polícia začala vyšetrovanie v súvislosti s ublížením na tele a zbavením slobody, píše DPA. Dánske úrady sú pritom v kontakte s nemeckou políciou.

Prípad podľa vyšetrovateľov možno súvisí s aktuálne prebiehajúcim sporom o starostlivosť o deti, po ktorých sa stále pátra. Polícia mená účastníkov incidentu nezverejnila, podľa Bild-u však ide o deti Christiny Blockovej (49), dcéry zakladateľa nemeckej siete reštaurácií Eugena Blocka. Už niekoľko mesiacov vedie Blocková spor so svojím exmanželom o starostlivosť o obe deti. V čase únosu boli deti práve s jej bývalým manželom, 49-ročným Stephenom Henselom, ktorého podľa polície počas útoku brutálne zbili. Blocková je partnerkou známeho nemeckého moderátora Gerharda Dellinga (64).

Viac o téme: DánskoOtecDetiÚnos
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu