Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Pápež František vyjadril blízkosť obetiam streľby v Prahe

Pápež František
Pápež František (Zdroj: SITA/AP Photo/Gregorio Borgia)

VATIKÁN- Pápež František v piatok vyjadril blízkosť obetiam štvrtkovej streľby na Univerzite Karlovej v Prahe, pri ktorej prišlo o život 14 ľudí. TASR správu prevzala zo spravodajského portálu Vatican News, ktorý cituje z telegramu zaslaného rektorke univerzity Milene Králičkovej.

archívne video

Pohľad na nepríjemný štvrtkový večer v centre Prahy, kde sa strieľalo (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

Telegram zaslal vatikánsky štátny sekretár kardinál Pietro Parolin. Pápež podľa svojich slov "s hlbokým zármutkom" prijal správu o zraneniach a stratách na životoch spôsobených touto streľbou.František tiež vyjadruje "duchovnú blízkosť" všetkým, ktorých táto tragédia zasiahla. "Zosnulých porúča láskavému milosrdenstvu Všemohúceho Boha a prosí Božie dary uzdravenia a útechu pre ich pozostalé rodiny a priateľov," píše sa v správe. Pápež podľa nej tiež Česko uisťuje o svojich modlitbách v tomto ťažkom období.

Viacerí cirkevní predstavitelia vyjadrili po tragédii svoju účasť a ľútosť. Pre osoby zasiahnuté tragédiou boli zverejnené kontakty pre duchovnú pomoc.Útočník v piatok popoludní spustil streľbu na Filozofickej fakulte Univerzity Karlovej v centre Prahy. Medzi 14 obeťami je aj 24-ročný strelec, ktorý bol študentom univerzity. Ďalších viac než 25 osôb utrpelo zranenia. Ide o doteraz najtragickejšiu streľbu v Českej republike.
 

Viac o téme: StreľbaBlízkosťPrahaPápež František
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu