Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Šokujúci incident odštartoval volebnú kampaň v USA! Autonehoda prezidentskej kolóny: Strach o Bidena

Biden vyzeral vyľakane. Zobraziť galériu (3)
Biden vyzeral vyľakane. (Zdroj: Profimedia.sk)

WILMINGTON - Azda každému je jasné, že prezident Spojených štátov amerických je jedna z najviac strážených politických figúr na svete, no napriek tomu sa udial jeden veľmi prekvapivý incident, po ktorom ostala ochranka Joea Bidena ako obarená. Jeho kolónu počas kampane totiž ohrozil vodič, ktorý síce neúmyselne, no predsa nabúral do vládnych áut. Biden je síce v poriadku, no ochranka začala okamžité manévre.

archívne video

Zuzana Čaputová po prílete z Poľska, kde sa stretla s Joeom Bidenom (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

O incidente infromovala CNN. Auto s najskôr neznámym vodičom v nedeľu večer neúmyselne narazilo do veľkého SUV vozidla, ktoré bolo súčasťou kolóny prezidenta Joea Bidena.

Vystrašený Biden na ulici

Táto zrážka spôsobila ňpoškodenie dvoch vládnych vozidiel a zdalo sa, že prezidenta incident dosť vyľakal, keď opúšťal sídlo svojej kampane vo Wilmingtone v štáte Delaware.

Šokujúci incident odštartoval volebnú
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia.sk)

Zrážka v najmenej vhodnej chvíli

Americká tajná služba potvrdila, že vozidlo v kolóne bolo zasiahnuté iným autom, keď Biden nastupoval do auta, čo je až desivo kľúčový moment. S touto udalosťou nebol spojený žiadny ochranný záujem, povedal hovorca tajnej služby Steve Kopek pre CNN vo vyhlásení, čo znamená, že nehoda nebola úmyselná. Vo Wilmingtone pritom počas nehody husto pršalo.

"Dnes (v nedeľu, pozn. red.), približne o 20:09, bolo vozidlo tajnej služby, ktoré zaisťovalo prezidentovu kolónu, zrazené iným vozidlom vo Wilmingtone. S touto udalosťou nebol spojený žiadny ochranný záujem a prezidentova kolóna odišla bez incidentov," povedal Kopek a ďalšie otázky smeroval na policajné oddelenie vo Wilmingtone.

Šokujúci incident odštartoval volebnú
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia.sk)

Ochranka začala okamžité manévre

Americká tajná služba okamžite obkľúčila strieborný sedan, ktorý spôsobil nehodu, pričom povedali danému vodičovi, aby dal ruky nad hlavu. Napadnuté SUV našťastie nepatrilo prezidentovi. Pracovníci tajnej služby odprevadili hlavu spojených štátov do jeho vozidla, kde už bola prvá dáma Jill Bidenová.

Viac o téme: NehodaKolónaSUVPrezident USAJoe BidenAuto
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu