Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Obludné rozmery streľby v pražskom lesíku: Obeťou má byť len dvojmesačné bábätko! Miestni žijú v strachu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

PRAHA – Okolnosti streľby v metropole Českej republiky naberajú obludné rozmery. Prahou otriasli správy o vražde dvoch ľudí, ktorým sa osudnou stala streľba neznámeho páchateľa. Krátko po čine sa vyrojili informácie o tom, že obeťou malo byť aj dieťa. To sa však ešte nevedelo, že má ísť o bábätko v kočíku. Miestni ľudia žijú v strachu.

archívne video 

V bratislavskom Ružinove sa malo strieľať, na mieste je polícia (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Českí policajti od piatkového popoludnia vyšetrujú smrť dvoch ľudí v pražských Klanoviciach. Prípad nahlásila žena, ktorá počula niekoľko výstrelov. Hlásenie dostali okolo 15-tej hodiny. Žiaľ, nešlo o planý poplach. Vyslaná policajná hliadka našla na mieste dvoch ľudí bez známok života. Udalosť sa stala v lesnom poraste blízko ulice Čmelická. Polícia v tom čase ešte vek obetí spresniť nechcela a na informácie bola skúpa. České média však neskôr priniesli zdrvujúce zistenia. Podľa portálu idnes.cz je obeťou dospelý muž a dieťa v kočíku. Podľa agentúry Aktu išlo len dvojmesačné bábätko.

Polícia prípad kvalifikovala ako dvojnásobnú vraždu. „Týmto skutočnostiam zodpovedali aj následne prijaté bezpečnostné opatrenia. Vzhľadom na skutočnosť, že jedným zo zavraždených je dieťa, nemožno v tomto zmysle poskytovať podrobnejšie informácie,“ uviedli. Kto má otrasný čin na svedomí, zatiaľ známe nie je.

Miestni sú tragickou udalosťou otrasení. „So susedkami sme sa obvolávali a sledovali ulicu. Všetci boli nervózni vrátane psov,“ povedala pre portál novinky.cz jedna z obyvateliek. Jej deti chodia do školy, ktorá sa nachádza blízko miesta činu. Žiaci majú vraj zakázané chodiť do lesa. Zrušené mali byť aj niektoré pripravované akcie. Ľudia majú obavy. 

Polícia má medzitým obchádzať okolité domy a pýtať od miestnych zábery z bezpečnostných kamier. Zaujímať sa majú aj o to, či niekto v poslednom čase nevideli v okolí podozrivé osoby. Polícia zároveň v sobotu zverejnila aj výzvu adresovanú vodičom, ktorí v piatok popoludní okolím Klánovického lesa prechádzali a mali zapnuté palubné kamery.

Viac o téme: StreľbaVraždaPolícia Praha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu