Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Šialená záchranná akcia: Na dne vrtu skončil novorodenec! VIDEO Pred chladom ho chránilo len svetlo zo žiarovky

Novorodenec v Indii uviazol v opustenom vrte
Novorodenec v Indii uviazol v opustenom vrte (Zdroj: X/TOI Cities)

LARIPALI – V indickom štáte na východe krajiny sa odohrala netradičná záchranná akcia, v ktorej išlo o život čerstvo narodeného bábätka. Ocitlo sa na mieste, kde sa človek bez pomoci ťažkých prístrojov ani nemá ako dostať. Pri záchrane išlo skutočne o sekundy. Problémom bola aj nízka teplota, s ktorou sa novorodenec nevedel vysporiadať tak, ako starší ľudia.

archívne video

Záchranná akcia horských a leteckých záchranárov (Zdroj: hzs.sk)

V dedine Laripali vo východoindickom štáte Urísa prebehla záchranná akcia, pri ktorej novorodenec uviazol v opustenom vrte. Išlo o malé dievčatko, ktoré ešte nevedelo ani rozprávať. Keď spadlo do vrtu, upozornilo na seba plačom, ktorý našťastie začuli ľudia na povrchu. 

Kyslík a svetlo

Incident sa odohral dňa 12. decembra. Informuje o tom The Times of India. Na miesto boli okamžite povolané všetky záchranné zložky. Najviac však museli pomôcť bagre a ťažká technika, ktoré kopali jamu smerom k dieťaťu. Okolitú zeminu sa našťastie podarilo pomerne rýchlo odsunúť. Záchranári hneď po príchode pustili do vrtu kyslík cez kyslíkové masky, aby sa dieťa v stiesnenom priestore neudusilo. Okrem toho mu pustili dole aj žiarovku, ktorá ho chránila pred chladom. 

Vrt sa nachádzal v blízkosti policajnej stanice Rengali. Aj z tohto dôvodu prišli záchranné zložky na miesto incidentu len pár minút po nahlásení. Záchranná akcia sa začala okolo 14:00 miestneho času.  Okrem troch bagrov kopalo okolo vrtu aj 20 hasičov. Celá záchranná akcia trvala zhruba osem hodín. 

Nebola to náhoda 

Miestny veliteľ hasičskej služby sa vyjadril nasledovne: "Hoci naši zamestnanci prešli ťažkým výcvikom, ocitli sme sa vo veľmi netradičnej situácii, pretože uväznená osoba bol novorodenec." Miestni obyvatelia majú podozrenie, že dieťa musel niekto hodiť do vrtu úmyselne. Miesto okolo vrtu je opustené už dlhé roky. 

Policajný dôstojník miestnej polície Regnali K. Dalapati indické médiá informoval, že dieťa sa podarilo bezpečne dostať z vrtu von. "Našťastie dýchalo normálne a na prvý pohľad nemalo žiadne zranenia. Napriek tomu bolo prevezené do nemocnice na ďalšie vyšetrenia," povedal. 
 

Viac o téme: NovorodenecVrtZáchranná akciaIndiaKrimiUrísaLaripali
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu