Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Nemecko predĺži kontroly na hraniciach s Poľskom, Českom a Švajčiarskom o dva mesiace

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jan Zemiar)

BERLÍN - Nemecko predĺži kontroly na hraniciach s Poľskom, Českou republikou a Švajčiarskom o najmenej dva mesiace. Uviedla to nemecká ministerka vnútra Nancy Faeserová pre nemecký denník Rheinische post v rozhovore, ktorý bol zverejnený v piatok. TASR prevzala správu z agentúry DPA.

"Naše opatrenia fungujú. Náš boj proti bezohľadnému podnikaniu pašerákov ľudí, ktorí brutálne ohrozujú ľudské životy, je úspešný," povedala Faeserová. Nemecké ministerstvo vnútra v pondelok predĺžilo kontroly na hraniciach s Poľskom, ČR a Švajčiarskom do 15. decembra, pripomína DPA. Toto opatrenie, ktorého účelom je zastaviť nelegálnu migráciu, je v platnosti už od 16. októbra.

Archívne video:

Česko chce z utorka na stredu zaviesť hraničné kontroly so Slovenskom: Reakcia premiéra Ódora (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Nemecký Kancelár Olaf Scholz už v novembri upozornil, že Nemecko ponechá kontroly na hraniciach s Poľskom, Českom, Rakúskom a Švajčiarskom na "veľmi dlhú dobu". Cieľom týchto a ďalších opatrení je podľa neho znížiť počet nelegálnych migrantov v Nemecku.

Viac o téme: NemeckoPoľskoHraničné kontroly
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu