Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Belgická polícia zadržala pri Antverpách takmer 700 kilogramov kokaínu

(Zdroj: Getty Images)

BRUSEL - Takmer 700 kilogramov kokaínu objavila belgická polícia v zadnej časti nákladného vozidla zastaveného na diaľničnom odpočívadle neďaleko prístavného mesta Antverpy, informovala v nedeľu prokuratúra.

Po zadržaní narkotík, ktoré sa uskutočnilo v piatok večer, bol 46-ročný bulharský vodič zatknutý a je vo vyšetrovacej väzbe, informuje tlačová agentúra AFP. Podľa vyhlásenia antverpskej prokuratúry polícia našla 698 kilogramov kokaínu, ktorý bol uložený v športových taškách. "Drogy budú čo najrýchlejšie zničené," dodala prokuratúra.

archívne video

Netradičné prerušenie jazdy linky MHD srnou: V šoku zostali aj cestujúci (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj )

"Cestná polícia kontrolovala nákladné vozidlo na diaľničnom parkovisku v Ranste približne o deviatej večer. Počas kontroly nákladu boli objavené športové tašky. Ukázalo sa, že obsahovali kokaín," uvádza sa vo vyhlásení prokuratúry. Bolo potvrdené, že vyšetrovanie bude viesť federálna justičná polícia, dopĺňa internetový denník The Brussels Times.

Antverpský prístav je jednou z hlavných vstupných brán pre kokaín pašovaný z Južnej Ameriky na európsky trh a v tomto rozsiahlom zariadení a jeho okolí často dochádza k protidrogovým zásahom. V minulom roku bolo v prístave zadržaných bezprecedentných 110 ton tejto nelegálnej drogy, pripomína AFP.

Viac o téme: DiaľnicaPolíciaKokaín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu