Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

MIMORIADNA situácia v obci: Uvoľnila sa časť brala, na tejto ceste rátajte s obmedzeniami

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Topky)

KOZELNÍK - V súvislosti s degradáciou útesu v svahu nad cestou I/51 bola v pondelok (13. 11.) vyhlásená v obci Kozelník v okrese Banská Štiavnica mimoriadna situácia.

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) v Banskej Bystrici informovalo, že z dôvodu potrebných prác na odstránenie havarijného stavu budú na spomínanej ceste počas asi štyroch týždňov dopravné obmedzenia. Premávka bude podľa polície riadená dopravným značením a v potrebnom čase aj príslušníkmi policajného zboru (PZ) alebo náležite poučenou osobou.

Archívne video: Polícia upozorňuje na bezpečnosť na svahu

Polícia upozorňuje na bezpečnosť na svahu (Zdroj: Polícia - Žilinský kraj)

"Polícia preto upozorňuje účastníkov cestnej premávky, aby rátali s prípadným zdržaním a rešpektovali dopravné značenie, ako aj pokyny príslušníkov PZ, alebo osôb určených na reguláciu dopravy," apeluje KR PZ na sociálnej sieti.

MIMORIADNA situácia v obci:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

Starostka Kozelníka Soňa Pallayová pre TASR pred časom priblížila, že sa uvoľnila časť brala nad obcou. Dva veľké kamene preleteli cez cestu smerujúcu do Banskej Štiavnice a ďalšie balvany sa zachytili na oceľových lanách. Podobnú situáciu zažila obec vo februári 2016. Po páde časti brala tam namontovali tzv. dynamické siete a laná. Ani vtedy a ani teraz sa nikomu nič nestalo.

MIMORIADNA situácia v obci:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

Viac o téme: ObecSvahMimoriadna situáciaKozelník
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu