Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Skupina páchateľov vybielila obeti účet a prilepšila si o 150-tisíc eur: Polícia už jedného chytila

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TRNAVA - Trnavská polícia zadržala jedného zo skupiny páchateľov, ktorí ukradli z účtu obete 150.000 eur. Poškodenému z Galanty stiahli prostriedky a postupne ich presunuli na sedem iných účtov. Pomocou virtuálnej karty potom vybrali vo viacerých bankomatoch celú sumu. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Zlatica Antalová.

archívne video

Falošná doktorka vylákala od 82-ročnej seniorky 15-tisíc eur (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

"Náročnou operatívnou činnosťou, analyzovaním množstva stôp a informácií sa policajtom podarilo zistiť aj za pomoci verejnosti totožnosť jedného z komplicov. Po súhlase prokurátora ho policajti koncom minulého týždňa aj zadržali," uviedla.

 

POLICAJTI CHYTILI JEDNÉHO Z PÁCHATEĽOV „MEGAKRÁDEŽE“: ZA NOC ZÍSKALI 150 000 € Trnavskí kriminalisti zadržali jedného...

Posted by Polícia SR - Trnavský kraj on Tuesday, November 14, 2023

Hrozí im až 15 rokov vo väzení

Krajský vyšetrovateľ obvinil 34-ročného Ukrajinca z obzvlášť závažného zločinu krádeže spolupáchateľstvom, za ktorý mu v zmysle zákona môže hroziť väzenie na 10 až 15 rokov. Na stotožnení ďalších osôb podozrivých zo spoluúčasti na trestnom čine polícia naďalej intenzívne pracuje. Polícia v tejto súvislosti pripomína nezabúdať na bezpečnostné prvky na účtoch. "Je potrebné mať nastavené denné limity a v žiadnom prípade neposkytovať prihlasovacie údaje do internetbankingu či údaje o karte tretím osobám. Rovnako nenosiť PIN kód priamo pri platobnej karte," uviedla hovorkyňa.

Viac o téme: Polícia TrnavaKrádež
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu