Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

V Nemecku mali poplach! Polícia zasahovala pri viacerých falošných vyhrážkach bombou

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

BERLÍN - Polícia vo viacerých nemeckých spolkových krajinách hlásila v piatok vyhrážky bombou, ktoré prevažne prostredníctvom pošty dostali školy a ďalšie verejné zariadenia. Hrozba sa však nepotvrdila v žiadnom z prípadov. Informuje o tom agentúra DPA.

Najmä v školách

Budovy evakuovali a prehľadali s nasadením služobných psov. Vyhrážky bombami nemecká polícia zaznamenala aj v predchádzajúcich dňoch a vzťahovali sa najmä na školy. Páchatelia a motívy nie sú známe. V zaslaných textoch sa v niektorých prípadoch spomínalo islamistické hnutia Hamas, vojnový konflikt v pásme Gazy či konflikt na Ukrajine. Hovorkyňa nemeckého ministerstva vnútra v piatok povedala, že sa ešte nepodarilo určiť, či majú tieto vyhrážky extrémistický cieľ alebo či ide o osoby vydávajúce sa za hnutie Hamas s cieľom posilniť svoje hrozby.

archívne video

Namiesto bomby našli reklamné rádio!

V nemeckej spolkovej krajine Durínsko v piatok ráno z dôvodu hrozieb dočasne uzavreli radnicu v Erfurte. Rozhlasová stanica MDR informovala aj o bombových hrozbách na školách v Erfurte a obci Neudietendorf v Durínsku. Polícia z dôvodu vyhrážky bombou v piatok ráno nariadila vyprázdniť päť škôl a jednu vysokú školu v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko na juhozápade Nemecka. Úrady však pri prehliadkach nič podozrivé nenašli. Hrozby hlásili aj v Bavorsku a Severnom Porýnii-Vestfálsku.

Viac o téme: OpatreniaBombaPolícia NemeckoFalošné hrozby
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu