Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Účastníci propalestínskeho zhromaždenia v Berlíne zranili 65 policajtov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: unsplash.com)

BERLÍN - Šesťdesiatpäť policajtov utrpelo zranenia v noci na štvrtok v Berlíne pri protestoch proti izraelskému bombardovaniu pásma Gazy. Uviedla to miestna polícia.

 Demonštranti hádzali na policajtov kamene a použili aj horľavú kvapalinu, uviedla berlínska polícia na sociálnej sieti. Podľa policajnej hovorkyne bolo zadržaných 174 ľudí, 65 z nich bude čeliť vyšetrovaniu.Protestné zhromaždenie sa začalo v stredu večer v berlínskej štvrti Neukölln, kde žije početná arabská komunita. Nemecký denník Bild napísal, že na platforme Telegram sa objavil príspevok vyzývajúci mužov, aby "premenili Neukölln na Gazu - všetko spálili".

Demonštranti odmietli poslúchnuť výzvu polície na ukončenie protestu a kládli odpor. Policajti preto na rozohnanie davu použili vodné delo.Počet propalestínskych zhromaždení v nemeckých mestách sa napriek zákazom zvýšil po úderoch izraelskej armády na pásmo Gazy za teroristický útok palestínskeho hnutia Hamas 7. októbra. Stúpol aj počet antisemitských incidentov - v stredu čelila podpaľačskému útoku synagóga v Berlíne.Nemecký kancelár Olaf Scholz vo štvrtok vyzval úrady, aby zabránili demonštráciám, ktoré by sa mohli zvrhnúť v antisemitské podnecovanie.

Viac o téme: ZhromaždeniePolícia BerlínIzraelPalestína
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu