Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Arménsko hlási po streľbe pri hraniciach s Azerbajdžanom jednu obeť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Emrah Gurel)

JEREVAN - Jeden arménsky vojak prišiel o život po tom, čo azerbajdžanskí vojaci spustili paľbu na arménske armádne vozidlo, vyhlásilo v pondelok arménske ministerstvo obrany na sociálnej sieti Telegram. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

Dvaja ďalší arménski vojaci sú zranení, oznámil rezort obrany. Azerbajdžanské sily strieľali podľa ministerstva na "vozidlo prepravujúce potraviny pre personál arménskych vojenských stanovíšť v blízkosti obce Kut" na východe Arménska. Azerbajdžanskí vojaci údajne strieľali aj na sanitku.

Veľká vlna migrácie do Arménska

K incidentu došlo v čase zvýšeného napätia medzi oboma susediacim krajinami. Ich vzťahy eskalovali po tom, ako Azerbajdžan v septembri prevzal kontrolu nad regiónom Náhorný Karabach, o ktorý sa s Arménskom sporí už celé desaťročia. Karabach bol aj predtým oficiálne súčasťou Azerbajdžanu, no od začiatku 90. rokov bol pod kontrolou Arménov tvoriacich väčšinu z jeho 120.000 obyvateľov. Arménska vláda v pondelok informovala, že po dobytí Karabachu Azerbajdžanom utieklo do Arménska z tohto regiónu už vyše 100.500 ľudí.

Viac o téme: StreľbaObeťHraniceAzerbajdžanArménsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu