Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Divoká beštia napadla ošetrovateľa v zoo: VIDEO Hrôzostrašné chvíle zachytili návštevníci na kamery!

Hrôzostrašné video ukazuje ako divoká beštia napadla ošetrovateľa vo výbehu
Hrôzostrašné video ukazuje ako divoká beštia napadla ošetrovateľa vo výbehu (Zdroj: Instagram/peoples_daily)

ČCHANG-ŠA – Virálne video, ktoré sa šíri na sociálnych sieťach zachytáva mimoriadne dramatické momenty v čínskej ZOO. Ošetrovateľ uteká pred hroším útokom a nič netušiaci návštevníci sa stávajú svedkami tejto udalosti.

Chvíle pri ktorých tuhne krv v žilách. Návštevníci zoologickej záhrady sa stali svedkom kurióznej a nebezpečnej nehody. Pri incidente v ekologickej ZOO Čchang-ša v čínskej provincii Chu-nan, odvážny ošetrovateľ unikol smrti len o vlások. Vstúpil do výbehu, no zrejme zastihol dvoch samcov uprostred sporu, informuje web DNA.

Nebezpečného vodiča nezastavili zátarasy ani výstrely: Česká polícia predviedla zásah ako z Hollywoodskeho filmu (Zdroj: Facebook/ Policie České republiky)

Svedkovia nehody zachytili napínavé momenty, ako sa ošetrovateľ snaží vyhnúť smrteľnému útoku. Pri úteku z výbehu sa však pošmykol na betónovom povrchu a náhle spadol na zem. V tej chvíli sa obrovské zviera snažilo využiť moment a napadnúť ho. V zúfalej snahe sa ošetrovateľ snažil použiť nohy a ruky aby si nejakým spôsobom udržal bezpečnú vzdialenosť.

Po dramatickom momente sa pracovníkovi ZOO nakoniec podarí utiecť cez neďaleké dvere. Rýchle reflexy a poriadna dávka šťastia umožnili mužovi útek do bezpečia. Čínske úrady v tejto súvislosti vedú vyšetrovanie s cieľom zistiť okolnosti a dodržiavanie bezpečnostných protokolov v zoologickej záhrade. Hovorca ZOO však uviedol, že zamestnanci absolvujú pravidelne rozsiahle školenia, a poznajú čas bezpečný pre vstup do ohrady. „Sú poučení, aby boli do budúcna opatrní a vyhýbali sa situáciám, keď samce alebo samice zvádzajú boj,“ dodal. Hoci útoky hrochov na ľudí sú zriedkavé, ak k útoku dôjde, býva so smrteľnými následkami. "Hrochy sú veľmi teritoriálne zvieratá a ak sa cítia v ohrození, neváhajú zaútočiť," dodal hovorca.

Viac o téme: HrochČínaZOONapadnutie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu