Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Šok počas živého vstupu: Neznámy okoloidúci chytil redaktorku za zadok! TOTO nečakal, už ho pozná celé Španielsko

Španielsku redaktorku Isu Baladovú napadol v Madride neznámy muž počas živého vstupu
Španielsku redaktorku Isu Baladovú napadol v Madride neznámy muž počas živého vstupu (Zdroj: Twitter/ Stefan Simanowitz)

MADRID – Vstupy z rôznych miest môžu byť pre redaktorov častokrát aj nebezpečné. Predstavte si, že stojíte na frekventovanej ulici a naživo hovoríte do kamery. Spočiatku vyzerá všetko dobre, no potom je len na vás, aby ste nestratili chladnú hlavu. V mnohých prípadoch je to zložité.

archívne video

Nepoznáte ho? Muž v Prahe sexuálne obťažuje ženy a ponúka im orál (Zdroj: Polícia ČR)

Isa Baladová je španielska redaktorka, ktorá vysielala naživo priamo z centra Madridu, kde sa odohrala lúpež. Ani vo sne by jej nenapadlo, že počas toho, ako ju celý čas snímala kamera, bude mať problémy s okoloidúcim. No presne to sa odohralo. 

Neznámy muž pristúpil k redaktorke a nečakane ju chytil za zadok. Informuje o tom news.com.au. Zo záberu to nebolo očividné, ale v tom momente, keď mal ruku za redaktorou v oblasti zadku, Isa sa zmätene pozrela do strany, aby zistila, kto sa jej dotkol an citlivých miestach. Po celý čas bežalo živé vysielanie. Redaktorka sa snažila mužovi vysvetliť, že pracuje a potom znovu hovorila do kamery. Zo štúdia prišla potom otázka, či ju muž obchytkával, na čo redaktorka odpovedala, že áno. 

Vyžral si to do konca 

Potom prišlo niečo, s čím asi nepočítal ani neznámy muž. V štúdiu ju vyzvali, aby ho dala pred kameru. Na zábere bola teda pôvabná redaktorka spoločne s mužom, ktorý tam stále stál a usmieval sa na ňu. "Pokiaľ ste sa nás len chceli spýtať, aká televízna stanica tu vysiela, naozaj bolo potrebné, chytať sa môjho zadku? Robím tu živé vysielanie, ja tu pracujem," hovorila s mikrofónom pri ústach, takže ju bolo dobre počuť. 

Neznámy muž bol samozrejme zaskočený a poprel, že by ju obchytkával. Predtým ako odišiel jej ešte roztrapatil vlasy. Zrejme ju len chcel pohladiť po hlave. Redaktorka bola očividne zaskočená, ale celý čas sa snažila zostať pokojná. 

Podpora pre redaktorku 

Španielski policajti neskôr informovali, že tohto muža zatkli za napadnutie a sexuálne obťažovanie reportérky. Spravodajsky kanál Mediaset Espana uverejnil na sociállnych sieťach vyhlásenie, kde svoju redaktorku obhajuje v hroznej situácii, ktorú zažila v priamom prenose.

K incidentu sa vyjadrila aj španielska ministerka práce Yolanda Díazová, podľa ktorej by to nemalo zostať nepotrestané. "Práve takéto praktiky spôsobujú, že novinárky trpia sexuálnymi útokmi, zatiaľ čo na agresorov sa pozerá, ako na obete," vyjadrila sa. 

Problémy v krajine 

Šokujúci incident prichádza uprostred sporu o sexizme v Španielsku, ktorý vyvolal bývalý španielsky prezident FA Luis Rubiales, ktorý pobozkal na ústa víťazku Svetového pohára Jenni Hermosovú. Jeho činy počas finále Majstrovstiev sveta žien viedli k širokej kritike, jeho prípadnej rezignácii a predvolaniu na súd pre obvinenia zo sexuálneho napadnutia.

Viac o téme: ObťažovanieRedaktorkaŽivý vstupŠpanielskoMadridIsa BaladováMediaset Espana
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu