Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Poľsko sa brodí v problémoch: Doprava bola opäť ochromená! Kompetentní sú bezradní, čo bolo dôvodom?

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

VARŠAVA - Aj v utorok bolo v Poľsku v dôsledku falošného núdzového signálu zastavených najmenej 25 vlakov. Ide pritom o posledný z incidentov počas ktorého prišlo v Poľsku k narušeniu železničnej dopravy. Informuje správa agentúry PAP.

K neoprávnenému použitiu rádiosignálu na zastavenie niektorých vlakov prišlo v utorok v štyroch poľských vojvodstvách - v Mazovskom a Lodžskom vojvodstve v strednej časti Poľska, v Opolskom vojvodstve na juhozápade krajiny a Pomoranskom vojvodstve na severe  -, uviedol hovorca poľských štátnych železníc PKP Karol Jakubowski.

archívne video

Bizarný pokus o prekročenie poľsko-ukrajinskej hranice (Zdroj: Youtube/ Bieszczadzki Oddział Straży Granicznej)

Zastavených bolo 25 osobných vlakov

"Celkovo bolo zastavených 25 osobných vlakov," uviedol hovorca s tým, že nijaký cestujúci neutrpel zranenia. Všetky incidenty boli tiež podľa Jakubowského nahlásené príslušným úradom, ktoré majú určiť, čo presne sa stalo.

K narušeniu rádiokomunikačnej siete poľských železníc prišlo aj napriek tomu, že v pondelok poľské úrady zadržali dvoch ľudí podozrivých z nelegálneho nabúrania sa do komunikačnej siete poľských štátnych železníc. Zmienený hackerský útok viedol k podobným problémom železníc aj počas uplynulého víkendu. Takmer 100 vlakov muselo zastaviť alebo nabralo na severe Poľska meškanie po tom, čo niekto odvysielal cez rádio falošný núdzový signál. 

Poľské médiá informovali, že vplyvom hackerov sa hlásenia na napadnutých železniciach striedali s útržkami ruskej hymny či záznamom z prejavu ruského prezidenta Vladimira Putina. Hackerský útok už vyšetrujú príslušné úrady.

Viac o téme: DopravaŽelezniceIncidentFakePoľsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu