Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Nemecká a dánska polícia zasahovala proti pašerákom dopingových látok

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BERLÍN - Polícia v Dánsku a Nemecku podnikla rozsiahle razie zamerané voči osobám podozrivým z pašovania dopingových látok a sexuálnych stimulantov, počas ktorých zadržala šesť ľudí a zhabala viac ako osem ton drog. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Pri zásahoch skonfiškovali tovar v celkovej hodnote viac ako 11,5 milióna eur. Ide o "jedno z najväčších zhabaných množstiev dopingovej látky v Európe", uviedol nemecký colný vyšetrovací úrad v Hamburgu. Pri prvotných raziách, ktoré sa uskutočnili 13. júna v Dánsku, zadržali policajti šesť ľudí, ktorých podozrievajú z pašovania. Hrozí im viacročné väzenie. Celkovo polícia prehľadala šesť miest v Dánsku a dve lokality v Nemecku, pričom našla približne 1,3 milióna piluliek sexuálnych stimulantov.

Pri júlovom zásahu v ďalšom sklade orgány zadržali 780.000 liekoviek a 3,3 milióna piluliek rôznych dopingových látok, ako aj 450.000 tabletiek zakázaných narkotík a viac ako 580.000 piluliek na zlepšenie sexuálneho života. Gang je podozrivý z toho, že niekoľko rokov pašoval tony drog do Európskej únie. Skupina údajne využívala na pašovanie dánsko-nemecké hranice. Raziám predchádzalo niekoľkomesačné vyšetrovanie, ktoré spoločne viedli dánske a nemecké orgány s pomocou Agentúry EÚ pre justičnú spoluprácu v trestných veciach (Eurojust).

Viac o téme: DánskoDopingPolícia NemeckoDrogy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu