Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Dážď si v Indii vyžiadal svoju daň: Zrútil sa hinduistický chrám, zahynulo deväť ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images/Animaflora)

NAÍ DILLÍ - Najmenej deväť obetí si vyžiadalo zrútenie hinduistického chrámu v Indii, ku ktorému došlo v dôsledku pretrvávajúcich silných dažďov, uviedli v pondelok tamojšie úrady. Informujeme o tom s odvolaním sa na správu agentúry DPA.

Na mieste pokračovali záchranné operácie, uviedli predstavitelia indického štátu Himačálpradéš na severozápade krajiny, kde k incidentu došlo. Jedna osoba je naďalej vedená ako nezvestná a predpokladá sa, že sa nachádza pod troskami chrámu.

V Indii je v súčasnosti obdobie monzúnových dažďov, pre ktoré sú charakteristické záplavy i zosuvy pôdy, pripomína DPA. Ešte v priebehu víkendu zverejnili predstavitelia spomínaného štátu na sociálnych sieťach zábery zaplavených ulíc a vyvrátených stromov v dôsledku silného dažďa. Úrady tiež vyzvali miestnych obyvateľov, aby sa nezdržiavali v blízkosti riek a iných vodných plôch.

Obdobie monzúnových dažďov spravidla trvá od júna do septembra. Škody sú zvyčajne dosť veľké a vyžiada si často aj viacero obetí na životoch. Súčasne je však dážď dôležitý pre poľnohospodárstvo, z ktorého žije väčšina obyvateľov krajiny.

Viac o téme: ObeteDážďChrámIndia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu