Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Dvoch rakúskych tínedžerov, ktorí úmyselne zrazili ženu, vypátrali v Chorvátsku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VIEDEŇ - Dvojicu rakúskych tínedžerov na úteku, ktorí sú podozriví z pokusu o vraždu majiteľky rakúskej reštaurácie, zadržali v sobotu v Chorvátsku. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na rakúske úrady.

Šestnásťročná vodička a jej sedemnásťročný spolujazdec, boli zaradení na zoznam hľadaných osôb v celej Európe, oznámila v piatok prokuratúra v meste Graz. Dvojica podľa zistení vyšetrovateľov nezaplatila účet za konzumáciu jedla v reštaurácii a keď sa im majiteľka podniku snažila zabrániť v úteku, úmyselne ju zrazili svojím autom.

K udalosti došlo v stredu vo večerných hodinách v sushi reštaurácii v rakúskom meste Linz a jej priebeh zachytila aj bezpečnostná kamera. Štyridsaťjedenročná majiteľka podniku sa autu s utekajúcou dvojicou tínedžerov postavila do cesty. Vozidlo napriek tomu pokračovalo v jazde a narazilo do nej, pričom utrpela zlomeninu panvy a zranenia žalúdka aj pľúc, uviedol pre stanicu ORF

Za volantom zrejme sedela 16-ročná tínedžerka

Mladíka a dievča sa podarilo zadržať až v sobotu na čerpacej stanici v Chorvátsku. Podľa vyšetrovateľov v momente spáchania trestného činu zrejme sedela za volanom 16-ročná tínedžerka, pričom auto patrilo jej matke. V Rakúsku môžu mladí ľudia získať vodičské oprávnenie vo veku 17 rokov, pripomína DPA.

Viac o téme: PátranieZrazeniePolícia Tínedžeri úmyselneRakúskoChorvátskoŽena
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu