Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Zelenskyj sľubuje tvrdú odvetu za útok na historickú Odesu: Ruskí teroristi pocítia odplatu!

útoky na Odesu
útoky na Odesu (Zdroj: SITA/AP/Libkos)

KYJEV - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v nedeľu prisľúbil odplatu ruským jednotkám po tom, čo Moskva raketami opätovne zaútočila na historické prístavné mesto Odesa. O život prišiel jeden človek, zranenia utrpelo 19 ľudí a útoky ťažko poškodili odeskú pravoslávnu katedrálu, informuje správa agentúry AFP.

VIDEO Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 514

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 514 (Zdroj: Facebook/ General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

"Rakety proti mierumilovným mestám, proti obytným budovám, katedrále," povedal Zelenskyj. "Definitívne dôjde k odvete proti ruským teroristom za Odesu. Pocítia túto odvetu," dodal. Ukrajinská armáda v nedeľu uviedla, že Moskva na Odesu v noci odpálila 19 rakiet rôzneho druhu z pevniny, vzduchu i mora v ďalšej vlne útokov na toto historické mesto po tom, čo Rusko odstúpilo od čiernomorskej dohody o obilí.

Ukrajinskej protivzdušnej obrane sa podarilo zničiť deväť rakiet, medzi ktorými boli riadené strely typu Onyx, strely s plochou dráhou letu typu Kalibr a balistické rakety typu Iskander. Útoky ťažko poškodili odeský Chrám Premenia Pána, patriaci ukrajinskej pravoslávnej cirkvi s väzbami na Moskvu. Spod trosiek sa však podarilo vyzdvihnúť Kasperovskú ikonu Matky Božej, ktorá je patrónkou Odesy, uviedli tamojšie úrady.

Viac o téme: VojnaVladimir PutinUkrajinaVolodymyr Zelenskyj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu