Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Dráma v Georgii skončila smrťou vraha: V sobotu zabil štyroch ľudí, v nedeľu zomrel po prestrelke s políciou

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

HAMPTON - Pri prestrelke s políciou prišiel v nedeľu o život muž, ktorý deň predtým zastrelil štyroch ľudí v meste Hampton v americkom štáte Georgia. Zranenia utrpeli aj dvaja policajti, informovala televízia CNN.

„Môžeme si vydýchnuť, dnes v noci budeme spať o niečo lepšie. Toto monštrum už nie je v našich uliciach,“ povedal na tlačovej konferencii šerif Reginald Scandrett. Páchateľ štvornásobnej vraždy bol identifikovaný ako 40-ročný Andre Longmore, žijúci v Hamptone. Motív jeho činu nie je známy. Za akékoľvek informácie, ktoré povedú k Longmorovmu zatknutiu, úrad šerifa v okrese Henry vypísal odmenu 10.000 dolárov.

Mestečko Hampton s približne 8500 obyvateľmi sa nachádza zhruba 48 kilometrov južne od Atlanty, metropoly štátu Georgia. Podľa neziskovej organizácie Gun Violence Archive (GVA) bolo tento rok v Spojených štátoch zaznamenaných 387 prípadov masovej streľby, pri ktorých boli zranené alebo zabité najmenej štyri osoby s výnimkou páchateľa. V USA s približne 330 miliónmi obyvateľov je v obehu asi 400 miliónov kusov zbraní. Snahy o sprísnenie kontroly ich získania a držby už roky narážajú na odpor republikánov, zarytých obhajcov ústavného práva nosiť zbrane.

Viac o téme: VrahSmrťPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu