Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Tragédia v Taliansku: O život prišiel 62-ročný Slovák, z vytúženej dovolenky sa už živý nevrátil

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

BIBIONE - Talianske médiá informovali v piatok o smrti slovenského občana, Jozefa H., ktorý sa s rodinou vybral do obľúbenej dovolenkovej destinácie v talianskom Bibione. Žiaľ, vytúžená dovolenka sa mu stala osudnou, rýchla zdravotná služba ani vrtuľník už mužovi nedokázali pomôcť.

Šesťdesiatdvaročný armádny generál vo výslužbe Jozef H. trávil čas s rodinou na dovolenke v Bibione, informovali talianske médiá. S elektrickou kolobežkou sa vydal po cyklotrase, ktorá viedla z vnútrozemia do Bibione, no pri moste na benátskom pobreží došlo k obrovskej tragédii.

Pozrite si prvé reakcie dovolenkárov, ktorých evakuovali z požiarmi zasiahnutého Rodosu (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Okoloidúci svedkovia si všimli najskôr spadnutú kolobežku, no až neskôr si uvedomili, že v kríkoch pri nej leží starší muž. Okamžite zavolali rýchlu zdravotnú službu z Trevisa. Napriek tomu, že Jozefovi na pomoc priletel aj vrtuľník, pomôcť mu už nedokázali. Nastala u neho náhla zástava srdca a napriek resuscitácii zomrel.

Na základe pitevnej správy lekár potvrdil poranenie hlavy, ktoré si muž spôsobil pri páde, s následnou stratou vedomia. Zástupca starostu Pierluigi Grosseto uviedol, že ide o prvý prípad smrteľnej nehody na kolobežke. Cyklotrasa bola len nedávno prerobená, aj s ohľadom na elektrické kolobežky. Aktuálne prebieha vyšetrovanie, ktoré by mohlo poskytnúť bližšie informácie.

 

Viac o téme: DovolenkaSmrťBibioneSlovák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu