Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Dráma priamo za domom: Medveď napadol psa, žena neváhala ani sekundu! Spravila to, čo by nikto nečakal

(Zdroj: Getty Images)

MAINE – Incident sa stal za bieleho dňa pár dní dozadu v americkom štáte Maine. Odvážna žena, dôchodkyňa, sa na vlastnej záhrade postavila medzi medveďa a svojho psa. Úrady takúto reakciu v žiadnom prípade neodporúčajú, no tentokrát skončilo stretnutie s medveďom zoči voči bz vážnejšej ujmy na zdraví.

archívne video

Obyvateľov Detvy vystrašil medveď behajúce blízko domov (Zdroj: Facebook/Podpoľanie • Detva • Hriňová)

64-ročná Lynn Kellyová venčila psa na svojej vlastnej záhrade, keď si zrazu všimla jeho nezvyčajné správanie. Ten po chvíli štekania odbehol do neďalekého lesa. Keď sa vracal, Lynn si hrôzou všimla, že ho prenasleduje obrovský medveď. „Pribehla som k miestu kam vbehol do lesa, volala som naňho a nakoniec pribehol späť. Hneď za ním však bol medveď,“opísala Lynn pre americkú CNN.

Tvrdí, že najskôr sa medveď na ňu pozrel a obaja sa podľa jej slov „vystrašili“. Lynn však neváhala a na obranu svojho psa použila vlastnú silu. „Postavila som sa mu čelom a z celej sily, ako som len mohla, som ho udrela päsťou do nosa,“ dodala.

Podľa tlačovej správy ju medveď pohrýzol do pravej ruky a na ľavom zápästí mala rany, no po údere utiekol späť do lesa. Lynn si sama zavolala rýchlu zdravotnú službu, v nemocnici ju ošetrili a poslali domov. Jej ani psovi sa nič vážne nestalo. Odborníci varovali všetkých obyvateľov, aby si držali odstup a ak medveďa uvidia, neprovokovali ho. Majitelia psov by svojich domácich miláčikov mali mať na vôdzke. To platí aj u nás, kde stretnutí s medveďmi tiž pribúda. 

Viac o téme: MedveďMaineútok medveďa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu