Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Lukašenko podpísal zákon zakazujúci nepriateľské zahraničné médiá

Bieloruský prezident Alexandr Lukašenko
Bieloruský prezident Alexandr Lukašenko (Zdroj: SITA/AP/Maxim Guchek/BelTA)

MINSK - Bieloruský prezident Alexandr Lukašenko podpísal v sobotu zákon, ktorý zakazuje v Bielorusku pôsobiť "nepriateľským" zahraničným médiám. TASR o tom informuj podľa správy televízie CNN.

"Cieľom dokumentu je zlepšiť mechanizmy na ochranu národných záujmov v mediálnej sfére ako aj rozšíriť počet nástrojov na reakciu voči nepriateľskému konaniu v Bielorusku," píše sa o zákone vo vyhlásení Lukašenkovej tlačovej kancelárie. Zákon podľa vyhlásenia umožňuje zakázať na území Bieloruska činnosť zahraničných médií, ak zahraničné krajiny príjmu "nepriateľské" kroky proti bieloruským médiám. Krátko po spustení invázie na Ukrajinu podpísal aj ruský prezident Vladimir Putin zákon, ktorým zakázal šírenie "nepravdivých informácií" o ruskej armáde a invázii na Ukrajinu.

Lukašenko zákon podpísal po tom, čo tento týždeň uviedol, že do Bieloruska dorazil zakladateľ ruskej žoldnierskej Vagnerovej skupiny Jevgenij Prigožin. Ten tak spravil na základe dohody o ukončení jeho ozbrojenej vzbury proti ruskému vojenskému vedeniu, ktorú sprostredkoval Lukašenko. Bieloruský líder pritom v rovnakom čase uviedol, že do jeho krajiny dorazili aj ruské jadrové zbrane.

Viac o téme: ZákonBieloruskoAlexandr Lukašenko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu