Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Falošné obvinenia z pedofílie s krutou dohrou: Osemnásobného otca zlynčovali na smrť, jeho žena zohrala tragickú úlohu

Bradleyho Lyonsa mučili a zastrelili.
Bradleyho Lyonsa mučili a zastrelili. (Zdroj: Victoria Police)

MELBOURNE - Hovorilo sa o ňom, že zneužil svoje vlastné dcéry a dokonca ich oplodnil – jedna Austrálčanka vzniesla tieto vážne obvinenia proti svojmu manželovi Bradleymu Lyonsovi. Ale to všetko bola lož. Samozvaná skupina domobrany však matke uverila a 30-ročného otca ôsmich detí umučila na smrť.

Obľúbeným dovolenkovým rezortom Lackes Entrance v štáte Victoria na juhovýchode Austrálie otriasol v roku 2018 brutálny zločin. Bradleyho manželka  Jana Hooperová (35) si vymyslela divoké historky, aby naňho poštvala gang. Opisovala, ako 30-ročný muž zneužil a oplodnil dve z jej dcér. Tvrdila to aj pred štyrmi mužmi, ktorí založili skupinu proti pedofilom s názvom Freedom Fighters. Kvarteto uverilo žene, ktorá mala byť podľa austrálskych médií závislá od pervitínu.

ilustračné video

Muža, ktorý sa mal vyhrážať Čaputovej a Naďovi, vyviedli v putách (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Obeť prepadli počas spánku

Keď boli pri vchodových dverách násilníci z Freedom Fighters, žena ochotne otvorila a vpustila ozbrojený gang do domu, kde si budúca obeť po práci zdriemla. Lynčujúci gang najprv Bradleyho  udieral železnými tyčami a nakoniec ho uložili do kufra auta. Tam musel stráviť niekoľko hodín v úmornej horúčave.

Potom bezbrannú obeť previezli na izolovaný pozemok a mučili motorovou pílou a tetovacou ihlou. Skupina chcela týmto brutálnym postupom vymámiť z neho priznanie, no nepodarilo sa im to. Nakoniec ho zastrelili brokovnicou. Telo páchatelia zakopali.

Manželka by mohla byť po štyri a pol roku opäť na slobode

Štyroch mužov a manželku obete nakoniec našli a zatkli. Žena bola odsúdená na sedem a pol roka väzenia a po štyri a pol roku môže byť podmienečne prepustená. Vodcu gangu nakoniec uznali vinným z vraždy - hovorí sa, že smrteľnú ranu vystrelil on. Ďalší z obvinených bol odsúdený na desať rokov väzenia za účasť na vražde. Hovorí sa, že šíril fámy o pedofílii. Ďalších dvoch mužov uznali vinnými z ublíženia na zdraví a obmedzovania osobnej slobody.

Viac o téme: SmrťMučenieZastreleniePedofíliaFalošné obvinenieBradley Lyons
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu