Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Mladý Biden (53) čelí daňovému MEGAškandálu: Do nákladov si dával peniaze na sexuálne orgie!

Syn súčasného prezidenta USA Hunter Biden (53)
Syn súčasného prezidenta USA Hunter Biden (53) (Zdroj: SITA/AP/Susan Walsh)

WASHINGTON/LOS ANGELES – Prezident Spojených štátov amerických sa musí zmieriť s tým, že jeho druhý syn Hunter (53) nerobí všetko v súlade s kostolným poriadkom. Na verejnosť sa dostala informácia, že Bidenov synátor si desiatky poplatkov nezákonne odpočítal na daniach. Išlo pritom aj o služby od prostitútok.

archívne video

Zuzana Čaputová po prílete z Poľska, kde sa stretla s Joeom Bidenom (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Zo svedectva vládnej agentúry IRS (Internal Revenue Service) pre Kongres Spojených štátov, ktoré sa na verejnosti objavilo vo štvrtok 22. júna, vyplýva, že syn amerického prezidenta Hunter Biden (53) okradol amerických občanov na daniach o desiatky tisíc dolárov. Denník NY Post informuje, že v rozhovore s výborom House Ways and Means Comittee z prvého júna tohto roku jeden z informátorov IRS podrobne popísal, ako k tomu došlo. 

"Niektoré odpísané položky boli neexistujúcimi zamestnancami. Na západné pobrežie volal údajne svojej asistentke, ale ona bola v podstate prostitútka. Tieto platby si tiež odpočítal," uvádza sa vo výpovedi nemenovaného agenta, ktorý sa zaoberá daňovými podvodmi. 

Mal to byť golf 

Jeho kolega Gary Shapley dňa 26. mája predostrel výboru svoje zistenie, že Hunter Biden zaplatil v niekoľkých prípadoch letenky pre prostitútky. "Disponujeme odhalenou komunikáciou, kde je zjavné, že (Hunter Biden) rezervoval lety, zaplatil letenky viacerým prostitútkam a následne si to zaúčtoval do nákladov firmy Owasco PC," povedal Shapley.  

Okrem toho mal zaplatiť zálohu za erotický klub SNCTM v Los Angeles, ktorú uviedol ako poplatok za členstvo v golfovom klube. "Niekomu z toho klubu vystavil bankový účet vo výške 8-tisíc USD, no ďalších 10-tisíc už súviselo údajne s golfom. My však vieme, že to boli poplatky do erotického klubu. Chodil tam, rozprávali sme sa s majiteľom. Tých 10-tisíc si odpočítal v daňovom priznaní," uvádza agent. 

Oteckov synáčik

Majiteľ erotického klubu Damon Lawner sa o Hunterovi vyjadril, že to nebol dobrý človek. "Museli sme ho vyhodiť a zakázať mu účasť na budúcich akciách. Začal tam chytať ženy za zadok a správal sa ako rozmaznané decko. Musel som vypovedať, od IRS som dostal predvolanie," tvrdil Lawner, ktorý stihol klub predať ešte pred pandémiou.

Nový majiteľ vyhlásil, že Lawner svojou výpoveďou porušil politiku klubu o zverejňovaní mien členov. Hunter Biden v utorok 20. júna súhlasil s dohodou o vine a treste v súvislosti s daňovými podvodmi a poplatkami za strelné zbrane, čo mu pravdepodobne skráti čas vo väzení.
 

Viac o téme: ProstitútkyDaňové podvodyUSAHunter BidenKrimi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu