Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Joe Biden sa opäť strápnil: Putin prehráva vojnu v Iraku, americký prezident je úplne zmätený

Joe Biden sa opäť pomýlil.
Joe Biden sa opäť pomýlil. (Zdroj: SITA/AP Photo/Susan Walsh)

WASHINGTON - Americký prezident Joe Biden opäť vyvolal údiv trápnym prešľapom. V stredajšom rozhovore s novinármi si pomýlil Ukrajinu s Irakom. 80-ročného muža potom začali zosmiešňovať na internete.

Je Joe Biden stále dostatočne mentálne pripravený na to, aby mohol zastávať funkciu prezidenta USA? V posledných mesiacoch sa o tom opakovane pochybuje. Pretože 80-ročný muž v tej či onej dobe pri verejných vystúpeniach vyvolal veľký údiv. Napríklad zabudol na príčinu smrti vlastného syna, stratil sa na dvore Bieleho domu alebo si nepamätal svoju poslednú štátnu návštevu. Teraz sa Biden dopustil ďalšieho trápneho faux pas.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 490 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Joe Biden je úplne zmätený: Putin prehráva vojnu v Iraku

Americký prezident si vo vyhlásení o šéfovi Kremľa Vladimirovi Putinovi pomýlil Irak a Ukrajinu. Na otázku reportéra, ako nedávne udalosti oslabili ruského prezidenta, Joe Biden v stredu odpovedal: "Ťažko povedať, ale jasne prehráva vojnu v Iraku. Prehráva vojnu doma." Pred odletom do Chicaga sa Biden v záhrade Bieleho domu rozprával s novinármi, ktorých otázky mohli smerovať k vzbure žoldnierskej skupiny wagnerovcov proti vedeniu ruskej armády. Keď sa ho reportér spýtal, či je Putin dnes slabší ako pred všetkými týmito udalosťami, Biden odpovedal: "Viem, že je."

Americký prezident tiež dal jasne najavo, že je presvedčený, že Putin je čoraz viac globálne izolovaný. "Stal sa tak trochu vyvrheľom po celom svete." Netýka sa to len krajín NATO a EÚ.

Biden je najstarším prezidentom USA všetkých čias a usiluje sa o druhé funkčné obdobie. 80-ročný muž neustále robí prešľapy, čo republikáni využívajú ako potvrdenie svojho názoru, že nie je vhodný na úrad.

Reakcie na internete

Mnohí používatelia Twitteru si robia srandu aj z najnovšieho prešľapu úradujúceho prezidenta USA. „Bol by som rád, keby sa ho niekto spýtal, na akej planéte žije, som zvedavý, čo odpovie,“ znie jeden komentár. Ďalší používateľ hovorí: "Je to úplná hanba, že to vidí celý svet." Iní vravia: „Tento chlapík omylom stlačí červené tlačidlo, pretože si bude myslieť, že vtedy príde jeho opatrovateľ.“ alebo „Je to klaun a USA sú teraz klauniáda.“ Tento užívateľ sa ale Bidena zastáva aj takto: "Nie je zločin takto bláboliť. Ale Trump pácha toľko zločinov, že si ich už ani nevšimnete."

Viac o téme: OmylUSAUkrajinaIrakJoe Biden
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu