Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Putinovi úradníci zaháňajú stres alkoholom: Každý deň sa začína fľašou, tvrdí zdroj! Šéfovi sa to nepáči

Úradníci Vladimíra Putina podľahli alkoholu. Zobraziť galériu (4)
Úradníci Vladimíra Putina podľahli alkoholu. (Zdroj: TASR/AP/Sputnik, Kremlin/Mikhail Klimentyev, gettyimages.com)

MOSKVA - Podľa najnovších správ vystresovaní zamestnanci Kremľa, spolu s prominentnými politikmi, gubernátormi a členmi ruskej elity, od začiatku vojny na Ukrajine siahajú po fľaši omnoho častejšie ako kedykoľvek predtým.

archívne video

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 479 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Podľa nezávislého spravodajského ruskojazyčného webu Verstka ktorý sa odvoláva na rozhovory s viacerými zdrojmi z ruských politických a obchodných kruhov, alkoholizmus sa medzi spolupracovníkmi Vladimíra Putina rozmáha čoraz viac. „Povedzme to takto: V minulosti nie každý v prezidentovej administratíve začínal deň pohárom vodky,“ povedal zdroj. Tvrdí, že pozná veľa ľudí z Putinovej administratívy, ktorí pohár vymenili za fľašu.

Niektorí z najvyšších predstaviteľov dokonca komunikujú iba v stave aspoň ľahkej opitosti. Web uvádza, bývalý prezident Dmitrij Medvedev, ktorý je v súčasnosti podpredsedom Bezpečnostnej rady, často píše svoje príspevky, v ktorých sa vyhráža Západu jadrovým zničením, výrazne podgurážený alkoholom. Tvrdí tiež, že Medvedev pálil načierno alkohol na svojom panstve pri meste Plyos na rieke Volga a ponúkal ho ako darček členom vlády, ako aj zahraničným návštevám.

Ruský exprezident Dmitrij Medvedev
Zobraziť galériu (4)
Ruský exprezident Dmitrij Medvedev  (Zdroj: SITA/AP/Alexei Nikolsky, Getty Images)

V minulosti sa na oficiálnych štátnych banketoch v Moskve rátala maximálne jedna fľaša alkoholu na hosťa, v súčasnosti je to jeden a pol až dve fľaše, tvrdí zdroj. Nedeje sa tak iba v Moskve, ale aj u vysokopostavených úradníkov v iných regiónoch Ruska, píše New York Post.

Sedí ako snehuliak

Iný zdroj opísal typický deň v živote jedného nemenovaného gubernátora, o ktorom je známe, že holduje alkoholu. „Deň sa začína tým, že zamestnanci buď hľadajú gubernátora alebo sa ho snažia zobudiť telefónicky,“ povedal zdroj. Existuje vraj dokonca určený zamestnanec, ktorý má za úlohu ho hľadať. Potom ho prevezú do práce, kde vypije koňak a zúčastní sa na niekoľkých stretnutiach. „Sedí ako snehuliak,,“ opísal s tým, že nie je schopný žiadnej aktivity. Po stretnutiach si opitý sadne k obedu, po ktorom nasleduje hodinové popíjanie v miestnej reštaurácii, tvrdí zdroj. Počas oddávania sa alkoholu údajne rád počúva sovietske piesne.

Putinovi úradníci zaháňajú stres
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Danil Novikov, člen ruskej neziskovej organizácie Fond boja s korupciou, ktorú založil uväznený vodca ruskej opozície Alexej Navaľnyj, informoval, že ruskí vládni predstavitelia sa v posledných rokoch zásobili cudzou vodkou, koňakom, vínom a šampanským. "Ani vojna a dokonca ani sankcie nezastavili hromadný nákup alkoholu," povedal Novikov a dodal, že niektoré zahraničné spoločnosti, ktoré sa verejne zaviazali opustiť ruský trh počas vojny, "nakoniec nikdy neodišli."

Milujú koňak a drahý alkohol

Smädní kremeľskí predstavitelia si vraj obľúbili najmä prémiové značky koňaku ako Remy Martin Louis XIII. a vzácne ročníky francúzskeho vína Chateau Margaux, ktoré majú poruke vo svojich kanceláriách. Jeden zdroj uviedol, že pri večeri sa podávajú a pijú obrovské množstvá koňaku a vodky, vrátane francúzskych značiek Grey Goose a poľských Belvedere. „Najhoršie je, že dokonca aj ženy začali piť bez hanby, vrátane tých najvýznamnejších,“ uviedol zdroj.

Putin je výnimka

Na rozdiel od svojich podriadených Vladimír Putin takmer vôbec nepije a jeden z predstaviteľov Kremľa povedal, že „je háklivý na ľudí, ktorí pijú, na alkoholikov a na tých, ktorí ráno nevyzerajú dobre“.

Ruský prezident Vladimir Putin
Zobraziť galériu (4)
Ruský prezident Vladimir Putin  (Zdroj: TASR/AP/Sputnik, Kremlin/Mikhail Klimentyev)

Putin, ktorý je dlhoročným zástancom zdravého životného štýlu a športu, je známy tým, že ho alkoholizmus jeho úradníkov znepokojuje. Nepáči sa mu, že stres z vojny utápajú v alkohole. Podľa neho by sa s tým mali vysporiadať bez toho.

Viac o téme: AlkoholPutin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu