Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Desivá dohra, ak vraj Rusko prehrá vojnu na Ukrajine: Putinov propagandista sa úplne opustil, hrozí koncom sveta

Vladimir Solovjov sa v televízii vyhrážal Západu.
Vladimir Solovjov sa v televízii vyhrážal Západu. (Zdroj: profimedia.sk)

MOSKVA - Kremeľský propagandista Vladimir Solovjov sa v ruskej štátnej televízii opäť raz neskutočne vyhrážal. Ruská porážka pre priateľa Putina neprichádza do úvahy. To by podľa neho znamenalo koniec sveta.

Vladimir Solovjov je jedným z najväčších podporovateľov brutálnej agresívnej vojny Vladimira Putina proti Ukrajine. Kremeľský propagandista v ruskej štátnej televízii neustále šokuje ľudí novými a šialenými hrozbami. Pred pár dňami napríklad žiadal „denacifikáciu“ Nemecka. Moderátor talkshow tiež hovoril o jadrovom údere proti Západu. Teraz sa Solovjov nechal uniesť do novej hrozby, v ktorej dokonca naznačil koniec sveta.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 449 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

V Solovjovovej relácii na Rossija 1 sa ruský filmár Karen Šachnazarov najskôr sťažoval na nedostatok mladých mužov pre kremeľskú armádu. Fejetonistka "Daily Beast" Julia Davis zdieľala časť relácie na Twitteri. Šachnazarov potom povedal, že vojna na Ukrajine bola pre Rusko "osudná". "Naše politické elity to musia uznať. Mali by sme si začať pripúšťať, že toto nie je len špeciálna vojenská operácia, ale vojna." Ak by Rusko prehralo, tak ako mnohé indiánske kmene, zmizlo by navždy. Západ už hovorí o poslednej možnosti konečne dobiť Rusko.

Vladimir Solovjov potom reagoval na Šachnazarovove vyhlásenia a povedal: "Dúfam, že (západné krajiny) pochopia, že ak prehráme, vezmeme so sebou celý svet. Dovoľte mi pripomenúť, čo povedal hlavný veliteľ (Vladimir Putin): Kto potrebuje svet, ak v ňom nie je Rusko?" Solovjov sa naďalej pohrával s myšlienkou blížiacej sa 3. svetovej vojny. "Mali by sme demonštrovať naše jadrové zbrane. Mali by sme zrušiť všetky obmedzenia na testovanie. Mali by sme presvedčivo ukázať, čo máme."

V posledných mesiacoch mnohí experti pochybovali o tom, že sa Rusko vo vojne na Ukrajine uchýli k použitiu jadrových zbraní. Obavy z ďalšej eskalácie však pretrvávajú.

Viac o téme: Koniec svetaRuskoVladimir PutinUkrajinaVladimir SolovjovPropagandista
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu