Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

My sa nezastavíme! Putinov priateľ a propagandista šíri strach, vyhráža sa útokom na štáty NATO

Propagandista Kremľa, Vladimir Solovjov, v ruskej televízii
Propagandista Kremľa, Vladimir Solovjov, v ruskej televízii (Zdroj: Twitter/Anton Gerashchenko)

MOSKVA - Ruský moderátor talkshow a prokremeľský propagandista Vladimir Solovjov opäť šokoval ľudí šialenou hrozbou v štátnej televízii. Tentoraz, aby sa zabezpečila údajne ohrozená bezpečnosť Ruska, pohrozil ďalšími inváziami do Európy.

Divoké výlevy nenávisti, neuveriteľné hrozby voči Západu a propaganda v prospech šéfa Kremľa Vladimira Putina. Od začiatku ukrajinskej vojny práve týmito vecami púta pozornosť ruský televízny moderátor Vladimir Solovjov. Nedávno sa dokonca vyhrážal, že Berlín premení na trosky a popol. A Solovjov použil ďalšie slová, aby opäť vyvolal obavy z tretej svetovej vojny.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 622 (Zdroj: Facebook/ General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Útok na štáty NATO

Poradca ukrajinského ministra vnútra Anton Geraščenko pred pár dňami zverejnil na X (predtým Twitter) úryvok z Solovjovovej talkshow s jeho hrozbou voči Nemecku. V stredu 8. novembra pridal Geraščenko ďalší klip. Tentoraz sa Solovjov rozpráva s hosťami svojej relácie o vojne na Ukrajine. Najprv sa venuje možným mierovým rozhovorom: "Našu vyjednávaciu pozíciu sformuloval ruský prezident Vladimir Vladimirovič Putin. Povedal, že to nie je o územiach, ale o bezpečnosti. Nepotrebujeme územia, máme veľké územie. Urobili sme to, čo sme museli urobiť, aby sme zaistili našu bezpečnosť." Solovjov opäť ospravedlňuje ruskú inváziu na Ukrajinu. A opäť raz neberie pravdu príliš vážne. Nakoniec v septembri 2022 Putin anektoval štyri regióny na východnej Ukrajine pomocou fingovaných referend v rozpore s medzinárodným právom. Okrem toho neexistujú žiadne snahy NATO zaútočiť na Rusko.

Ruskí vojaci v Poľsku a Francúzsku?

Ale Vladimir Solovjov to nenecháva len tak. Opäť sa vyhráža štátom NATO, ktoré stoja na strane Ukrajiny. "Takže to neznamená, že sa zastavíme v Kyjeve, Varšave alebo Paríži. Zastavíme sa, keď budeme cítiť, že naša bezpečnosť je zaručená." Anton Geraščenko video komentuje slovami: "Rusko dlho žilo v 'odpore a boji' s vonkajšími 'zlými nepriateľmi'. Ruská vláda týmto spôsobom konsoliduje spoločnosť a vysvetľuje jej všetky problémy. Preto má Solovjov pravdu - neprestanú." Solovjovovým požiadavkám sa však zatiaľ zrejme v Kremli venovala malá pozornosť. Vyslovil sa tiež za použitie jadrových zbraní. Našťastie sa Rusko dodnes zdržalo jadrovej eskalácie.

Viac o téme: InváziaRuskoNATOUkrajinaVladimir Solovjov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu