Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Strelcom z Nového Mexika bol 18-ročný študent strednej školy: Streľba si vyžiadala tri obete a šesť zranených

Streľba v Novom Mexiku si vyžiadala tri obete Zobraziť galériu (2)
Streľba v Novom Mexiku si vyžiadala tri obete (Zdroj: SITA/(AP Photo/Susan Montoya Bryan))

FARMINGTON - Strelec, ktorý v americkom štáte Nové Mexiko usmrtil troch ľudí a zranenia spôsobil ďalším šiestim osobám, bol identifikovaný ako 18-ročný študent strednej školy Beau Wilson. V noci na stredu to uviedli miestne úrady. TASR správu prevzala z agentúry AP.

Útok sa odohral v pondelok dopoludnia v meste Farmington. Podľa svedkov a miestnej polície sa strelec prechádzal v jednom zo susedstiev mesta a náhodne strieľal na autá, domy a okoloidúcich. Streľbu ukončil až príchod polície, ktorá útočníka usmrtila. Strelné zranenia utrpeli aj dvaja zasahujúci policajti, pričom obaja boli v stabilizovanom stave hospitalizovaní v miestnej nemocnici.

Polícia vyhlásila, že 18-ročný Wilson mal v čase útoku so sebou najmenej tri zbrane vrátane automatickej útočnej pušky. Nezverejnila však identitu obetí strelca ani zranených. Farmington, ktorý sa nachádza na severozápade Nového Mexika, má takmer 50.000 obyvateľov a slúži okrem iného aj ako moderné centrum pre obchodovanie s priľahlým územím rezervácie indiánskeho kmeňa Navajo, pripomína AP. Mesto je od štátnej metropoly Santa Fe vzdialené zhruba 320 kilometrov.

Viac o téme: StreľbaStredná školaMexikoNové Mexiko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu