Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Tragické ráno v Marseille: Neznámi útočníci zastrelili troch mužov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MARSEILLE - Traja muži zahynuli pri nedeľnej streľbe vo francúzskom prístavnom meste Marseille. Uviedla to miestna polícia, podľa ktorej tento incident môže súvisieť s obchodom s drogami. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

Skupina piatich mužov odišla z nočného klubu krátko po 5.00 h, keď ich auto napadli neznámi útočníci s puškami Kalašnikov, ozrejmila polícia. Dodala, že dvaja preživší vyviazli z incidentu bez zranení. Útočníci z miesta činu utiekli, policajti po nich v súčasnosti pátrajú. Polícia našla neďaleko miesta činu horiace auto podobne ako pri predchádzajúcich zaznamenaných vraždách v Marseille súvisiacich s bojom medzi konkurenčnými drogovými kartelmi. Vysvetlila, že útočníci často podpaľujú svoje vozidlá, aby zničili dôkazy.

Podľa prvých informácii žili zastrelení muži v časti mesta, v ktorej je rozšírené obchodovanie s drogami, uviedla polícia. Dodala, že niektorí z napadnutých mužov sú polícii známi. Počas víkendu zadržala miestna polícia päť ľudí podozrivých z napojenia na tamojšiu drogovú sieť a zhabala tri pušky Kalašnikov, samopal a pištoľ.Podľa údajov agentúry AFP zahynulo v Marseille od začiatku roka v spojitosti s bojom medzi tamojšími drogovými kartelmi už 21 ľudí. Obeťami sú zvyčajne mladí členovia kartelov.   

Viac o téme: StreľbaMarseilleÚtočníci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu