Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Streľba v škole na juhu Brazílie si vyžiadala najmenej jednu obeť: V krajine vyhlásili trojdňový smútok

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SAO PAULO - Najmenej jedna žiačka zahynula a ďalšia utrpela vážne zranenia v pondelok pri streľbe v škole v brazílskom štáte Paraná. Uviedli to tamojšie úrady, informujú agentúry AP a Reuters.

Streľba sa odohrala v meste Cambé na juhu Brazílie. Polícia podozrivého útočníka zadržala. Dodala, že ide o bývalého žiaka, ktorý si do školy prišiel po dokumenty. Pri incidente prišlo o život 15-ročné dievča. Ďalšia žiačka (14) bola s vážnymi zraneniami prevezená do nemocnice.

Toto sa nemôže tolerovať

Guvernér štátu Paraná Ratínho Junior vyhlásil po streľbe trojdňový smútok. Brazílsky prezident Luiz Inácio Lula da Silva v reakcii na tento tragický incident uviedol, že je nevyhnutné, aby krajina našla spôsob, ako zaistiť bezpečnosť v školách. "Ďalší mladý život pohltený nenávisťou a násilím, ktoré už v našich školách a v spoločnosti nemôžeme tolerovať," napísal Lula na sociálnej sieti.

Brazília zaznamenala od roku 2000 už takmer dve desiatky útokov v školách a škôlkach, pričom polovica z nich sa odohrala v uplynulých 14 mesiacoch, píše AP. Začiatkom apríla zabil muž ozbrojený sekerou v jednej z brazílskych škôlok štyri deti od štyroch do sedem rokov. V marci zabil 13-ročný chlapec učiteľa, na ktorého zaútočil nožom v škole v meste Sao Paolo.
 

Viac o téme: StreľbaúmrtieBrazíliaŠkola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu