Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Srbsko prežíva desivú vlnu masakrov: Polícia zatkla ďalšieho strelca, na políciu ho predviedli len v ponožkách!

Policajti 21-ročného muža zadržali neďaleko mesta Kragujevac po niekoľkohodinovom pátraní. Zobraziť galériu (5)
Policajti 21-ročného muža zadržali neďaleko mesta Kragujevac po niekoľkohodinovom pátraní. (Zdroj: reprofoto blic.rs, TASR/AP, Profimedia.sk, tip čitateľa)

BELEHRAD - Srbská polícia dnes zatkla strelca, ktorý vo štvrtok večer pri srbskom meste Mladenovac zabil osem ľudí a 14 ďalších zranil. Najmladšie obete mali 15 rokov, uvádzajú miestne médiá. Dvaja zranení vo veku 21 a 23 rokov sú vo vážnom stave, informovala dnes štátna televízia RTS.

archívne video

Streľba v jednom z petržalských bytov si vyžiadala jednu obeť, muž prevoz do nemocnice neprežil (Zdroj: Topky/Maarty)

Po strelcovi pátrali stovky policajtov niekoľko hodín. Podľa reportéra RTS prehľadávali v okolí miesta streľby dom po dome, zatiaľ čo ďalší policajti pátrali s pomocou vrtuľníkov a dronov. Páchateľ, ktorý z miesta ušiel autom, bol nakoniec zadržaný neďaleko mesta Kragujevac. Miestne médiá strelca označujú iniciálami U.B., podľa nich je ročník narodenia 2002.

Na stanicu ho predviedli len v ponožkách

Podľa portálu Blic.rs ide o mladíka menom Uroš Blažić, ktorý pred policajnú stanicu prišiel len v ponožkách. Video z doprovodu podozrivého z vraždy si denník uverejnil v článku.

Srbsko prežíva desivú vlnu
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: reprofoto blic.rs)

Uroš bol arogantný, zabíjal psov a nebezpečne jazdil na aute

Srbský denník Blic hovoril s jedným zo susedov strelcovej rodiny. "Hanbím sa za to, že sú z tejto dediny. Pred pár rokmi ich jeden zo susedov nahlásil za to, že strieľajú. Zobrali im zbrane, ale o tri dni im ich zase vrátili. Stále strieľali. Zabíjali psov. Uroš (strelec) arogantne jazdil autom po dedine. Bolo mu jedno, koho stretne. Všetci mu museli uhýbať, " opísal sused.

Podľa srbských médií sa streľba odohrala vo viacerých obciach pri meste Mladenovac, asi 50 kilometrov juhovýchodne od srbskej metropoly. Strelec najprv začal paľbu z automatickej pušky na skupinu ľudí sediacich pri ohni, následne odišiel autom o niekoľko kilometrov ďalej, kde strieľal na ďalšie osoby. Potom opäť nasadol do auta a odišiel smerom do centra dediny Dubona, kde zastrelil ďalších dvoch ľudí - policajta mimo služby a jeho sestru. Následne sa dal na útek a celú noc po ňom pátralo vyše 600 policajtov. Zatknutý bol okolo ôsmej hodiny ráno. Polícia zadržala aj jeho deda a strýka. U muža boli nájdené aj granáty a množstvo munície.

Pri streľbe v Srbsku prišlo o život osem ľudí.
Zobraziť galériu (5)
Pri streľbe v Srbsku prišlo o život osem ľudí.  (Zdroj: SITA/AP)

Srbsko prežíva desivú vlnu
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP)

Srbsko prežíva desivú vlnu
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP)

Stav zranených, ktorí skončili v nemocnici

Podľa srbskej ministerky zdravotníctva Danici Grujičićovej utrpeli zranenia mnohonásobné poranenia a museli podstúpiť operácie. Ako však dodala, stav všetkých je stabilizovaný.

Incident sa odohral deň po tom, ako 13-ročný chlapec v belehradskej škole zastrelil osem spolužiakov a pracovníka stráženia. Podujatie spôsobilo v Srbsku obrovský šok a v krajine platí oddnes trojdňový smútok.

Podľa srbských médií začala štvrtková streľba na školskom dvore, kde zrejme došlo k hádke. Po nej sa útočník vrátil s automatickou puškou a začal strieľať. Potom pokračoval v náhodnej streľbe z idúceho automobilu.

Viac o téme: StreľbaPodozrivýPolícia SrbskoBelehradŠkolaUroš Blažić
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu