Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Zdravotná sestra musela neustále grgať: Šokujúca diagnóza, išlo jej o život! Nič už nebude ako predtým

Bailey McBreenová sa dočkala šokujúcej diagnózy. Zobraziť galériu (2)
Bailey McBreenová sa dočkala šokujúcej diagnózy. (Zdroj: GoFundMe)

NEW YORK - Bailey McBreenová bola so svojím život úplne spokojná. V súčasnosti 24-ročná žena bola zasnúbená so svojou stredoškolskou láskou, užívala si slnko na rodnej Floride a milovala svoju prácu zdravotnej sestry. K spokojnému životu jej nič nechýbalo.

Ani neustále grganie, ktoré sa začalo v októbri 2021, jej spočiatku nedokázalo pokaziť náladu. "Počas výletu do Nashvillu sme s mojím snúbencom Cadenom žartovali o grganí kvôli zmene nadmorskej výšky," povedala pre The Sun.

SND spolupracuje na celonárodnom projekte na prevenciu rakoviny (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Ale grganie sa nezlepšilo a v priebehu mesiacov trpela silným pálením záhy (medicínsky gastroezofageálnym refluxom). A tak sa nechala vyšetriť. Po skenovaní jej oznámili šokujúcu diagnózu - rakovina hrubého čreva v treťom štádiu! „Ani za milión rokov by som si nemyslela, že mám rakovinu,“ hovorí.

Zdravotná sestra musela neustále
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: GoFundMe)

„Nadmerné grganie nie je práve učebnicovým znakom rakoviny hrubého čreva,“ hovorí McBreenová. "Ale môj onkológ mi povedal, že tam pravdepodobne začali moje príznaky. Pálenie záhy bolo ďalším príznakom, pretože nádor pomaly spôsoboval zablokovanie čreva.

Bailey McBreenová podstúpila ihneď operáciu, pri ktorej jej odstránili časť hrubého čreva. V súčasnosti má za sebou už druhé kolo chemoterapie. "Mám relatívne málo vedľajších účinkov, dobre sa stravujem a môžem trénovať takmer každý deň."

Rodina založila pre Bailey zbierku cez stránku gofundme. Doteraz sa vyzbieralo v prepočte okolo 64-tisíc eur. Peniaze neplynú len na liečby rakoviny, ale aj do plánovania rodiny pre pacientku a jej snúbenca Cadena. Vo februári si dai zmraziť 24 „krásnych malých vajíčok“.

Viac o téme: RakovinaGrganieHrubé črevoBailey McBreen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu