Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Erdogan zrušil svoj stredajší program: Dôvodom je žalúdočná viróza

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan (Zdroj: SITA/AP Photo/Burhan Ozbilici, File)

ISTANBUL - Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan oznámil, že v stredu zrušil svoj program v rámci volebnej kampane. Dôvodom je žalúdočná viróza. Informuje o tom agentúra AFP.

"Dnes na odporúčanie svojich lekárov zostanem doma odpočívať," napísal 69-ročný Erdogan v príspevku na Twitteri. Erdogan v priebehu utorka absolvoval tri prejavy v kampani pred parlamentnými a prezidentskými voľbami, ktoré Turecko čakajú 14. mája. Následne mal vystúpiť naživo v rozhovore pre televízne stanice Ulke TV a Kanal 7.

Jeho rozhovor sa však začal s viac než 90-minútovým oneskorením. Po približne desiatich minútach sa vysielanie prerušilo. Keď sa Erdogan po ďalších 15 minútach vrátil na obrazovku, svoju neprítomnosť ospravedlnil žalúdočnou nevoľnosťou.

Erdogan a jeho vládnuca Strana spravodlivosti a rozvoja (AKP) dominujú tureckej politickej scéne uplynulé dve desaťročia. Kampaň pred nadchádzajúcimi voľbami však pre tureckého prezidenta predstavuje jednu z doposiaľ najväčších výziev. Podľa prieskumov totiž zaostáva za opozičným politikom Kemalom Kiličdaroglom, ktorý je spoločným kandidátom šestice strán združených v Národnej aliancii (Millet Ittifaki). Samotný Kiličdaroglu poprial v utorok večer na sociálnej sieti Twitter po prerušenom rozhovore v televízii Erdoganovi "len to najlepšie".

Viac o téme: ZrušenieProgramVolebná kampaňRecep Tayyip ErdoganŽalúdočná viróza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu